
Υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα σε «Τηλεοπτικά Δικαιώματα» και Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο
Η συμφωνία ρυθμίζει την καταβολή των δικαιωμάτων για τη δημόσια παρουσίαση οπτικοακουστικών έργων στα ξενοδοχεία της χώρας τόσο για τα παλαιότερα έτη όσο και για την τρέχουσα περίοδο, με τρόπο δίκαιο και επωφελή και για τις δύο πλευρές
Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Συγγενικών Δικαιωμάτων «Τηλεοπτικα Δικαιώματα» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή Μνημονίου Συμφωνίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ), μετά από πολύμηνες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις.
Πρόκειται για την επίτευξη μιας σημαντικής συνεργασίας, στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών που καταβάλλονταν εδώ και πολύ καιρό από τους δύο φορείς.
Ο Οργανισμός Τηλεοπτικα Δικαιώματα εκπροσωπεί τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ANT1, MAKEDONIA, MEGA, SKAI, STAR ως παραγωγούς της συντριπτικής πλειοψηφίας των οπτικοακουστικών έργων, τα οποία εντάσσονται στο πρόγραμμα τους.
Επιπλέον εκπροσωπεί στην Ελλάδα τα έργα πληθώρας ξένων τηλεοπτικών σταθμών – μελών του γερμανικού Οργανισμού CORINT MEDIA, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι: ProSieben, RTL, Bloomberg, Euronews, Al Jazeera κ.α.
Η συμφωνία ρυθμίζει την καταβολή των δικαιωμάτων για τη δημόσια παρουσίαση οπτικοακουστικών έργων στα ξενοδοχεία της χώρας τόσο για τα παλαιότερα έτη όσο και για την τρέχουσα περίοδο, με τρόπο δίκαιο και επωφελή και για τις δύο πλευρές.
Καθορίζονται με ρεαλισμό, ορθολογισμό και διαφάνεια οι οικονομικοί όροι της συνεργασίας, δεδομένων μάλιστα των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, και κυρίως στον ξενοδοχειακό κλάδο, εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας Covid-19.
Με την υπογραφή της συμφωνίας αυτής εδραιώνεται περαιτέρω η στενή συνεργασία ανάμεσα στον Οργανισμό ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και τις επιχειρήσεις ξενοδοχείων και καταλυμάτων, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
- Παναθηναϊκός – Βαλένθια 86-89: Ηττήθηκε ξανά και πάει για «τελικό» στην Ισπανία
- Apple και Intel ξαναμπαίνουν σε τροχιά συνεργασίας
- NBA Europe: Το σχέδιο των 3 δισ. δολαρίων που αλλάζει το ευρωπαϊκό μπάσκετ
- Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για τριήμερη εκεχειρία με τη Ρωσία
- Ζαλγκίρις – Φενέρμπαχτσε 90-94: Πρόκριση στην παράταση οι Τούρκοι και «ραντεβού» με τον Ολυμπιακό στο F-4
- «Είπα στην οικογένειά του ότι ήταν οροθετικός»: Ο καλύτερος φίλος του Κιθ Χάρινγκ θυμάται




