Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, από τα καταγγελλόμενα υπήρχε σχέδιο να κάνει εμβολιασμούς μαϊμού για να πάρουν οι γνωστοί του τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

«Τέτοια άτομα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, αναφερόμενη στον γιατρό που καταγγέλλεται ότι έκανε μαϊμού εμβολιασμούς, «για να πάρουν κάποιοι γνωστοί του τα πιστοποιητικά εμβολιασμού».

Τι ακριβώς συνέβη

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, από το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου του Ασκληπιείου Βούλας καταγγέλθηκε ενυπόγραφα το εξής:

«Στις 4.14 μ.μ. την Κυριακή ειδικευόμενος γιατρός του νοσοκομείου, 50 χρονών, επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο  και ζήτησε από το προσωπικό να κάνει ο ίδιος τα εμβόλια σε πέντε γνωστούς του,  3 ανδρες και 2 γυναίκες που είχαν κλεισμένα ραντεβού, γιατί δήθεν φοβόταν.

Ο ίδιος ως γιατρός είχε απασχοληθεί στο εμβολιαστικό κέντρο και δεν προκάλεσε υποψίες. Από τα καταγγελόμενα υπήρχε σχέδιο να κάνει εμβολιασμούς μαϊμού για να πάρουν οι γνωστοί του τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Στο πρώτο άτομο που πήγε να εμβολιάσει πέταξε πρώτα το υγρό έξω.

Έγινε αντιληπτός από το προσωπικό του έγιναν παρατηρήσεις.

Έφυγε παίρνοντας μαζί του δύο, τρία φλακόν εμβολίων».

«Ντροπή»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, «η διοίκηση του νοσοκομείου, έπραξε τα δέοντα. Δεν ανανέωσε τη σύμβαση, έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα και διέταξε επείγουσα ΕΔΕ.

Εάν πράγματι αποδειχθεί αυτό που ενυπόγραφα καταγγέλθηκε είναι ντροπή, καθώς επίσης σοβαρό πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα. Τέτοια άτομα δεν έχουν θέση αναμεσά μας. Θίγουν την τιμή και την υπόληψη, συκοφαντούν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την καταπολέμηση της πανδημίας, αναιρούν την προσπάθεια που κάνουμε για την συμμετοχή των πολιτών στον εμβολιασμό με εθελοντικό τρόπο ως ανάγκη ζωής».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr