Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κικίλιας - Τσιόδρας την Τρίτη στην Ιερά Σύνοδο για τους εμβολιασμούς

Κικίλιας – Τσιόδρας την Τρίτη στην Ιερά Σύνοδο για τους εμβολιασμούς

Tην ώρα που τα κρούσματα κοροναϊού αυξάνονται στη χώρα μας, η κυβέρνηση θέλει να εντάξει ιερείς, τοπικές αρχές, ακόμα και... influencers στην επιχείρηση «πειθώ» για τους εμβολιασμούς.

Στη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου θα βρεθούν την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, καθώς και ο Σωτήρης Τσιόδρας όπου θα στείλουν μήνυμα στην Εκκλησία να συμβάλει στην προσπάθεια πειθούς της κυβέρνησης για εμβολιασμό των πολιτών.

Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που μια μικρή μειοψηφία ιεραρχών εμφανίζεται να ασπάζεται αντιεπιστημονικές απόψεις και να τάσσεται κατά του εμβολιασμού. Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες του καθηγητή Νίκου Τζανάκη ότι ιερείς στην Κρήτη αρνούνται να κοινωνήσουν πιστούς που έχουν εμβολιαστεί.

Tην ώρα που τα κρούσματα κοροναϊού αυξάνονται στη χώρα μας, η κυβέρνηση θέλει να εντάξει ιερείς, τοπικές αρχές, ακόμα και… influencers στην επιχείρηση «πειθώ» για τους εμβολιασμούς.

Πατριωτικό καθήκον ο εμβολιασμός

Κατά τ’ άλλα, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως η σημερινή είναι η τρίτη κατά σειρά ημέρα που κλείστηκαν πολλά ραντεβού πρώτων δόσεων για εμβολιασμό. Χτες το απόγευμα, είχαν κλειστεί 35.000 ραντεβού.

«Είναι πατριωτικό καθήκον εμβολιασμός, εδώ που έχουμε φτάσει διακυβεύεται και η οικονομία, ο τουρισμός. Πιστεύω πως όλοι αγαπάμε τη χώρα μας», είπε.

Πρόσθεσε ότι είναι εφικτός ο στόχος για τείχος ανοσίας 70% μέχρι τον Αύγουστο.

Ερωτώμενος για τον εμβολιασμό της πολιτικής σκηνής είπε πως υπάρχουν και αυτοί που δημοσίως έχουν ταχθεί κατά των εμβολίων και θα κριθούν από τους πολίτες, ενώ σημείωσε πως μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών έχει εμβολιαστεί.

Αναφορικά με το ΕΣΥ, είπε πως θα ενισχυθεί εκεί όπου πρέπει και προανήγγειλε 10.000 προσλήψεις.

Για το πλοίο από την Ίο

Σχολιάζοντας το περιστατικό με το πλοίο στη Ραφήνα, όπου νέοι φέρεται να κόλλησαν κοροναϊό μετά από πάρτι στην Ίο, ο κ. Κικίλιας είπε ότι η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 17 έτη.

«Θα προχωρήσουμε και σε άλλες δειγματοληψίες από πλοία που έρχονται από τουριστικούς προορισμούς», είπε.

Υπενθύμισε πως πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα όταν υπάρχει πολυκοσμία και να τηρούνται οι κανόνες.

Τοπικά lockdown αν χρειαστεί – Tι είπε για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Όσον αφορά στην εξάπλωση της πανδημίας, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι σε τοπικό επίπεδο οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης συμπεριλαμβάνουν τη διενέργεια τεστ, ενώ δεν απέκλεισε την επιβολή τοπικών μέτρων και lockdown αν χρειαστεί.

Για τα εμβόλια, πρόσθεσε ότι η τρίτη δόση – εφόσον θεωρηθεί αναγκαία – θα χορηγηθεί από το κράτος.

Αναφορικά με το εάν θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για κάποιες ομάδες του πληθυσμού, ο υπουργός είπε πως «σε χώρους υψηλού κινδύνου σταθμίζεται πως το φθινόπωρο θα πάμε σε μια σειρά πρωτοβουλιών».

Για το εάν μπορεί κάποιος πολίτης να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου σε άλλη περιοχή, εάν π.χ. βρίσκεται σε διακοπές, ο Κικίλιας γνωστοποίησε πως υπάρχει πρόβλεψη γι’ αυτό, μέσω και των κινητών ομάδων σε απομακρυσμένες περιοχές, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση.

«Προχωράμε στην παραγωγή εμβολίων και στην ελλάδα», είπε και σημείωσε ότι η ΕΕ δεν έχει προαγοράσει το ρωσικό εμβόλιο, ενώ το σκεύασμα της CureVac έχει ανοσία μόνο στο 45%.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024