Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η δύναμη της πειθούς

Η δύναμη της πειθούς

Γενικά υπάρχει σύγχυση που είναι βούτυρο στο ψωμί όσων επιμένουν στην γραμμή του αντιεμβολιασμού

Ανοίγεται την τηλεόρασή σας και ξαφνικά ακούτε για την αύξηση των κρουσμάτων. Παρακολουθείτε αναλύσεις για την Covid-19. Κάπου μπερδεύεστε από τις αντιφάσεις των επιστημόνων – ειδικών. Βλέπετε ότι τσακώνονται δημοσίως, όπως έγινε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή (σ.σ. επικράτησε ένταση μεταξύ της καθηγήτριας επιδημιολογίας, Αθηνάς Λινού και του καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου). Ακούτε ότι άλλα ανακοινώνονται τη μια μέρα και άλλα την άλλη. Και το ερώτημα που τίθεται είναι τι να πιστέψει ο κόσμος που δεν έχει και την δυνατότητα της πολύπλευρης ενημέρωσης και δεν διαθέτει και χρόνο για να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες.

Γενικά υπάρχει σύγχυση που είναι βούτυρο στο ψωμί όσων επιμένουν στην γραμμή του αντιεμβολιασμού. Και εδώ τίθεται το μεγάλο ερώτημα γιατί έχει χαθεί η μπάλα; Εκεί που η χώρα πήγαινε σχετικά καλά στο πρόγραμμα του εμβολιασμού άρχισε η μεγάλη κάμψη.

Επικοινωνιακά έγινε η κάκιστη διαχείριση. Μια κρίση που η διαχείρισή της σε αρκετά σημεία ήταν πολύ καλή, αυτή τη στιγμή αρχίζει και καταπίνει ότι θετικό καταγράφηκε τους τελευταίους μήνες.

Ακόμα και η επίκληση του φόβου και τα απειλητικά μηνύματα για τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη έχουν αρνητική επίδραση στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι όταν υπάρχει επίκληση φόβου, οι πολίτες κυρίως αντιδρούν αρνητικά.

Αυτή τη στιγμή χρειάζεται πειθώ. Απαιτείται ευρύτερη συστράτευση για να κατανοήσουν οι πολίτες τα οφέλη του εμβολιασμού και ας αφήσουν την τρομοκράτηση στην άκρη.

Δεν μπορεί να θέλεις να πείσεις τον πολίτη και να τον πηγαίνεις με το άγριο, τον τρόμο και τον φόβο. Οφείλεις ως συντεταγμένη Πολιτεία να κάνεις ότι είναι δυνατόν, να αξιοποιήσεις όλα τα εργαλεία σου για να πείσεις τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Είναι εξίσωση δύσκολη, αλλά οι ηγεσίες στα δύσκολα φαίνονται. Τώρα είναι η πραγματική διαχείριση κρίσης σε μια πολυπαραγοντική εξίσωση.

Μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν όλοι περιχαρείς που πήγαινε καλά το πρόγραμμα εμβολιασμού και ξαφνικά χλώμιασαν όλοι με την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Ας φροντίσουν οι αρμόδιοι να χαράξουν σωστή στρατηγική, κυρίως και στο επικοινωνιακό πεδίο (σ.σ. με τα λιβανίσματα δεν αντιμετωπίζεται η κατάσταση) μήπως και αλλάξει το κλίμα.

Διαφορετικά έρχεται μαύρος χειμώνας από πολλές απόψεις.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024