Ένα εντυπωσιακό, κατακόκκινο τούνελ δημιούργησε το AMO, το δημιουργικό think tank του αρχιτεκτονικού γραφείου Office for Metropolitan Architecture (OMA) του Rem Koolhaas, ως πασαρέλα για την παρουσίαση της ανδρικής κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2022 του οίκου Prada.

Επιπλέον επιμελήθηκε τις κόκκινες εγκαταστάσεις σε μια παραλία της Σαρδηνίας για μια ταινία παρουσίασης της κολεξιόν.

Τα μοντέλα, φορώντας δημιουργίες από την κολεξιόν, βάδισαν στο κατακόκκινο δαιδαλώδες τούνελ και εξερχόμενα από αυτό βάδισαν σε πολλά κόκκινα τετράγωνα τα οποία λειτουργούσαν ως βαθμίδες πάνω στην άμμο και δημιουργούσαν νησίδες στη θάλασσα πάνω στις οποίες μπορούσαν να καθίσουν.

Μιλώντας στο Dezeen, ο επικεφαλής του πρότζεκτ αρχιτέκτονας Giulio Margheri τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ,  ότι ήθελε το show να είναι μια «επιστροφή σε έναν κόσμο χωρίς περιορισμούς, τον οποίο αναπαραστούσε ένα εκτεινόμενο στο άπειρο παραθαλάσσιο τοπίο».

Το πρώτο μέρος του show κινηματογραφήθηκε στο Fondazione Prada στο Μιλάνο, στον χώρο που έχει σχεδιάσει το OMA και όπου τυπικά ο οίκος παρουσιάζει τις κολεξιόν του.

Το δεύτερο μέρος, σε παραλία στη Σαρδηνία και η απόφαση να τοποθετηθεί το έντονα κόκκινο τούνελ στο μέσον ενός φυσικού τοπίου είχε στόχο να επιτύχει μια «σουρεαλιστική συνάντηση με τη φύση»

«Το τοπίο της παραλίας στη Σαρδηνία εισάγει έναν ήρεμο και σαγηνευτικό ρυθμό στην έκθεση των αρχιτεκτονικών στοιχείων, ο οποίος τονίζεται από τις κινήσεις της κάμερας» εξήγησε ο Marghieri. Το χρώμα επελέγη επειδή συμβολίζει «ενέργεια και αυτοπεποίθηση».

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα, αυτό «γεννά τριβές στο τοπίο και έχει ως αποτέλεσμα ένα καινούργιο αλλά οικείο περιβάλλον», αποδίδοντας το θέμα της κολεξιόν.

View this post on Instagram

A post shared by Prada (@prada)

View this post on Instagram

A post shared by Prada (@prada)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο