Στην τελική ευθεία μπαίνει η επιχείρηση «εντατικοί έλεγχοι στη διασκέδαση», προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά και με τους απαιτούμενους κανόνες τα κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ- κλαμπ, τα οποία από τις 15 Ιουλίου θα λειτουργούν είτε ως αμιγείς είτε ως μεικτοί χώροι.
Όπως λένε οι ειδικοί, όταν δεν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα οι χώροι διασκέδασης αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κοροναϊού. Ήδη τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων στους νέους.
«Λουκέτο» στην πρώτη παράβαση
Οι έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς και την ΕΛ.ΑΣ. για την τήρηση των μέτρων θα είναι σαρωτικοί σε ολόκληρη τη χώρα.
Μάλιστα θα μπαίνει λουκέτο στην επιχείρηση που παραβιάζει τα μέτρα από την πρώτη παράβαση, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο τοπικού lockdown όπου υπάρχει έκρηξη κρουσμάτων.
Στο πλαίσιο του «σαφάρι» των ελέγχων, εκπαιδεύτηκαν 3.220 αστυνομικοί όσον αφορά στους ελέγχους τόσο στους πολίτες όσο και στην επικοινωνιακή διαχείριση των ελέγχων.
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται κοινή υπουργική απόφαση, στην οποία θα προβλέπονται τα πρόστιμα καθώς και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι επικρατέστερες ημερομηνίες είναι η Πέμπτη 23 Ιουλίου και η Παρασκευή 24 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση.
Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο.