Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Η επίσημη ανακοίνωση της Ειδικής Διαχείρισης

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Η επίσημη ανακοίνωση της Ειδικής Διαχείρισης

Στην ανακοίνωση του Ειδικού Διαχειριστή εκφράζεται ικανοποίηση για το αποτέλεσμα που διαγωνισμού, που αναδεικνυει πλειοδότη την εταιρεία Forest Grove του κ. Γιώργου Προκοπίου.

Ανακοίνωση για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του ενεργητικού της εταιρείας «Ελληνικά Ναυπηγεία-ΕΝΑΕ» εξέδωσε πριν από λίγο ο Ειδικός Διαχειριστής επισημαίνοντάς ότι «θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες κατά το νόμο ενέργειες για την επικύρωση των αποτελεσμάτων των ως άνω διαγωνισμών από το αρμόδιο δικαστήριο».

Επίσης εκφράζει την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, που αναδεικνύει πλειοδότη την εταιρεία Forest Grove του Γιώργου Προκοπίου με 25,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ότι «αποτελεί το επιστέγασμα των διαχρονικών προσπαθειών του Ειδικού Διαχειριστή και της ομάδας εργασίας».

Η ανακοίνωση

Αναλυτικότερα ο Ειδικός Διαχειριστής της Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – ΕΝΑΕ), προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα περατώθηκαν με επιτυχία και οι δύο διαγωνισμοί που είχαν προκηρυχθεί για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ειδικότερα, στο διαγωνισμό που αφορά στην πώληση του ναυπηγείου, κατατέθηκαν δύο δεσμευτικές προσφορές από τις εταιρείες Pyletech Shipyards και Forest Grove.

H Pyletech Shipyards υπέβαλε δεσμευτική προσφορά ύψους 22,1 εκατομμυρίων Ευρώ και η Forest Grove υπέβαλε δεσμευτική προσφορά ύψους 25,2 εκατομμυρίων Ευρώ. Στο διαγωνισμό που αφορά στον κινητό εξοπλισμό της μόνιμης δεξαμενής Νο. 5, κατατέθηκαν πέντε δεσμευτικές προσφορές και πλειοδότησε η εταιρεία Pyletech Shipyards με δεσμευτική προσφορά ύψους 800.000 Ευρώ.

Ο Ειδικός Διαχειριστής θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες κατά το νόμο ενέργειες για την επικύρωση των αποτελεσμάτων των ως άνω διαγωνισμών από το αρμόδιο δικαστήριο.

Το αποτέλεσμα των ανωτέρω διαγωνιστικών διαδικασιών αποτελεί το επιστέγασμα των διαχρονικών προσπαθειών του Ειδικού Διαχειριστή και της ομάδας εργασίας, οι οποίοι, σε συνεργασία με τις αρμόδιες δημόσιες αρχές και τους εργαζομένους, κατάφεραν να επιλύσουν χρονίζοντα προβλήματα και να θέσουν τις βάσεις για την ουσιαστική εξυγίανση και μακροπρόθεσμη προοπτική ανάπτυξης και κερδοφορίας των ναυπηγείων, προς όφελος της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας και της εθνικής οικονομίας».

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024