Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Ανεβάζει ξανά στροφές το εμβολιαστικό πρόγραμμα – Προνόμια και μετάλλαξη Δέλτα σπρώχνουν τους διστακτικούς προς το… τσίμπημα

Κοροναϊός: Ανεβάζει ξανά στροφές το εμβολιαστικό πρόγραμμα – Προνόμια και μετάλλαξη Δέλτα σπρώχνουν τους διστακτικούς προς το… τσίμπημα

Σκέρτσος: Πάνω από 200.000 νέα ραντεβού μέσα σε 8 ημέρες - Κικίλιας: Χτες έκλεισαν ραντεβού για να εμβολιαστούν πάνω από 13.000 νέοι

Αύξηση κατά 98% στα νέα ραντεβού εμβολιασμού παρατηρήθηκε από την περασμένη Δευτέρα, απ΄όταν και ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις για τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Φαίνεται δηλαδή πως μετά τις προειδοποιήσεις των ειδικών για ένα νέο τέταρτο κύμα που απειλεί να «πλημμυρίσει» τις προσπάθειες των τελευταίων μηνών, όλο και περισσότεροι νέοι κλείνουν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Το ποσοστό είναι μία ευχάριστη έκπληξη, αν σκεφτεί κανείς πως ο Ιούνιος «έκλεισε» με αρνητικό νούμερο στα ραντεβού του Ιουλίου.

Εκτός από τις εκκλήσεις των ειδικών για εμβολιασμό εξαιτίας της άκρως μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα, ρόλο έπαιξαν και τα προνόμια που θα έχουν οι εμβολιασμένοι κυρίως από το φθινόπωρο, καθώς το εμβόλιο θα τους εξασφαλίζει την «ελεύθερη είσοδο», χωρίς rapid test και επιπλέον μέτρα, τα οποία δεν θα γλιτώσουν οι μη εμβολιασμένοι.

Βέβαια πιο σημαντικό από τα μέτρα, είναι η υγεία μας. Και είναι σαφές πως τα εμβόλια αποτρέπουν την σοβαρή νόσηση από τον κοροναϊό.

Άλλωστε οι ειδικοί είναι σαφείς. Ένας εμβολιασμένος δεν θα πάει στο νοσοκομείο αν νοσήσει από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Σκέρτσος: Πάνω από 200.000 νέα ραντεβού μέσα σε 8 ημέρες

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, από την περασμένη Δευτέρα, 28/6, που ανακοινώθηκαν τα μέτρα ενθάρρυνσης των εμβολιασμών, έχει σημειωθεί αύξηση κατά 98% στα νέα ραντεβού εμβολιασμού.

Συνολικά δημιουργήθηκαν 210.000 νέα ραντεβού μέσα σε 8 ημέρες, ενώ μόνο χθες έγιναν 55.000 νέες κρατήσεις.

Κικίλιας: Χτες έκλεισαν ραντεβού για να εμβολιαστούν πάνω από 13.000 νέοι

Αναλυτικά δεδομένα για την πορεία των εμβολιασμών έδωσε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως «μόνο χθες κλείστηκαν 56.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό με πρώτη δόση μετά από πολύ καιρό, ενώ 13.500 ραντεβού αφορούσαν ανθρώπους 18 – 24. Όπως είπε χαρακτηριστικά μάλιστα « είχαμε καιρό να δούμε αυτό το νούμερο.  «Η κοινωνία ανταποκρίνεται στη προσπάθεια που είχαμε. Είχαμε χθες συνολικά πάνω από 90.000 εμβολιασμούς» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε μάλιστα πως είναι πολύ εφικτός στόχος ο εμβολιασμός του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

«Μέχρι τέλος καλοκαιριού 70% επί των ενηλίκων μπορούν να εμβολιαστούν, είναι πολύ εφικτός στόχος, και αν προσθέσει κανείς κι αυτούς που έχουν νοσήσει έχουν αντισώματα και δηλώνονται στον ΕΟΔΥ, γύρω στο 5%, μπορεί να είναι παραπάνω οι μη δηλωμένοι, αυτό δίνει μια πολύ ισχυρή γραμμή άμυνας γύρω στο 75%… Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό; Όχι. Θα προσπαθούμε πάντα για μεγαλύτερα νούμερα» διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας. Για τη μετάλλαξη Δέλτα είπε ότι φαίνεται ότι θα επικρατήσει και στην Ελλάδα βάσει των επιστημονικών εκτιμήσεων.

Αισιόδοξος για τα ποσοστά εμβολιασμού βλέπονται και τα τελευταία στατιστικά φάνηκε και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Θεμιστοκλέους: Να πειστούν όσοι έχουν ενδοιασμούς να εμβολιαστούν

Όπως ανέφερε: «Περάσαμε την φάση όπου είχαμε μια επιβράδυνση στο κλείσιμο των ραντεβού. Πλέον έχουμε μπει στην φάση «Δ» στο επιχειρησιακό σχέδιο, όπου έχουμε περισσότερα ραντεβού από το ενδιαφέρον των πολιτών. Εμείς έχουμε υπολογισμένο και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο τι θα γίνει», προσθέτοντας ότι τώρα πρέπει να πειστούν όσοι έχουν ενδοιασμούς για να κάνουν το εμβόλιο έναντι του κοροναϊού.

Απορρίπτοντας την κριτική ότι υπήρξε καθυστέρηση για τον εμβολιασμό του πληθυσμού στις απομακρυσμένες περιοχές, λέγοντας «δεν αργήσαμε να πάμε στις απομακρυσμένες περιοχές, με πάνω από 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα και 7.000 υγειονομικούς. Τώρα πάμε…».

Πελώνη: Το εμβολιαστικό πρόγραμμα θα μπορούσε να πάει καλύτερα

Πάντως από την πλευρά της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε στον ΑΝΤ1 πως τα νούμερα στα ραντεβού είναι καλά, αλλά μπορούν να πάνε και καλύτερα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε επίσης, ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα πάει καλά στη χώρα μας, αλλά θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα και θεωρεί αδιανόητο το να μην εμβολιαστεί κανείς, από τη στιγμή που το εμβόλιο είναι δωρεάν και εύκολα προσβάσιμο.

Αναφερόμενη στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους, είπε «ότι δεν κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν, αλλά αυτό που προέχει σε περιόδους πανδημίας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας».

Η κυρία Πελώνη, ανέφερε επίσης ότι ο εμβολιασμός είναι μια πράξη αυτοπροστασίας, αλλά παράλληλα και κοινωνικής ευθύνης και συμπλήρωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι, το ποσοστό των εμβολιασμένων ενηλίκων θα πρέπει να ξεπεράσει το 70%.

Ξεκινά η «μάχη» των εμβολιασμών στις απομακρυσμένες περιοχές – Τυμπάκι και Αγία Γαλήνη οι πρώτοι σταθμοί

Την ίδια ώρα με σύνθημα «Μήνυμα Ζωής-Γιορτή Ελευθερίας» ξεκινούν σήμερα οι εμβολιασμοί σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Με πρώτους σταθμούς -πανελλαδικά- το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη, οι εμβολιασμοί θα υλοποιηθούν σε όλους τους δήμους της Κρήτης με σκοπό την άμεση ανοσολογική προστασία των πολιτών έναντι της λοίμωξης COVID-19.

Οι εμβολιασμοί θα διενεργηθούν από σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου έως την Τρίτη 20 Ιουλίου (α’ δόση) και από την Τρίτη 27 Ιουλίου έως την Τρίτη 10 Αυγούστου (β’ δόση).

Οι δράσεις υλοποιούνται από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους ιατρικούς συλλόγους του νησιού, τους δήμους και τις τοπικές κοινότητες, την Περιφέρεια Κρήτης, την ΠΕΔ και άλλους συναρμόδιους φορείς όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στόχος είναι η επιτάχυνση της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμού του υπουργείου Υγείας.

Όπως έγινε γνωστό, για τη συμμετοχή των πολιτών στις εμβολιαστικές δράσεις οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στα τηλέφωνα επικοινωνίας που έχουν ανακοινωθεί από τους οικείους δήμους.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024