Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βάσω Κουρτίδου: Η μοναδική εν ενεργεία γυναίκα οδηγός ράλλυ αποκαλύπτεται

Βάσω Κουρτίδου: Η μοναδική εν ενεργεία γυναίκα οδηγός ράλλυ αποκαλύπτεται

Περιγράφει την εμπειρία της στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA

Τη Βάσω Κουρτίδου, οδηγό ράλλυ, συνάντησε η Κοινωνία Ώρα MEGA – και έκανε βόλτα μαζί της μέχρι το parking του «Γ. Καραϊσκάκης».

Η Βάσω Κουρτίδου είναι η μοναδική εν ενεργεία γυναίκα που παίρνει μέρος σε αγώνες ανάβασης και αγώνες ράλλυ.

Πώς αισθάνεται, όμως, η ίδια, ως η μοναδική γυναίκα στο χώρο;

«Επειδή ασχολούμαι πάρα πολλά χρόνια με το χώρο των αγώνων, πλέον δε μου κάνει εντύπωση, πλέον είμαι σαν όλους τους άλλους, δε θέλω να ξεχωρίζω», είπε η ίδια, προσθέτοντας ότι ξεκίνησε να τρέχει το 2005 και ήδη μετράει κοντά στους 100 αγώνες.

Αναφερόμενη στην ομάδα της, η κ. Κουρτίδου εξήγησε ότι «οι αγώνες αυτοκινήτου είναι ομαδικό άθλημα. Όλη η ομάδα, σύσσωμη, στηρίζει την προσπάθεια».

Μιλώντας για τον ειδικό εξοπλισμό, την άφλεκτη φόρμα και το κράνος που πρέπει να φοράει, και σχολιάζοντας τη δυσκολία που μπορεί να έχει αυτό όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, όπως αυτή την περίοδο, η ίδια τόνισε ότι «Νομίζω ότι προκειμένου να κάνεις αυτό που αγαπάς, κάνεις υποχωρήσεις. Ναι, ζεσταίνομαι, δε μπορώ να το κρύψω!».

«Το αυτοκίνητο μέσα έχει έναν ειδικό κλωβό ασφαλείας, ώστε σε περίπτωση πρόσκρουσης ή ατυχήματος να υπάρξει χώρος επιβίωσης για τον οδηγό, και οποιαδήποτε ζημιά και αν πάθει το αυτοκίνητο, ο οδηγός να βγει αλώβητος», εξήγησε.

«Στις αναβάσεις είμαι μόνη μου, στα ράλλυ έχω και συνοδηγό», πρόσθεσε η Βάσω Κουρτίδου, με την Ανθή Βούλγαρη αλλά και τη Νέτη Φίλια να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για τη θέση!

Σχετικά με τις αναβάσεις, η κ. Κουρτίδου είπε ότι αντίπαλος είναι ο χρόνος και ο καιρός, ενώ μεγάλη σημασία παίζει η σωστή προετοιμασία και φυσικά ο οδηγός.

«Εγώ τρέχω με ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας των 1300 κυβικών, στην κατηγορία Α5», εξήγησε. «Άνω Βόλος – Πορταριά το κάνω γύρω στα 2,17’ λεπτά», είπε η ίδια δίνοντας ένα παράδειγμα της ταχύτητας στους αγώνες, ενώ ανέφερε ότι η αγαπημένη της διαδρομή είναι η ανάβαση του Αχλαδόκαμπου, που είναι 6χλμ.

Στη συνέχεια, η κ. Κουρτίδου βρέθηκε στην αγαπημένη της θέση, πίσω από το τιμόνι του αγωνιστικού αυτοκινήτου της, για μια εντυπωσιακή επίδειξη, ενώ σύστησε με τα καλύτερα λόγια και την ομάδα της, αφού όπως είπε «οι αγώνες είναι ομαδική δουλειά»

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024