Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λίγο πριν την άρση του lockdown η Βρετανία - Ο Τζόνσον ανακοινώνει την άρση καραντίνας για ταξιδιώτες

Λίγο πριν την άρση του lockdown η Βρετανία – Ο Τζόνσον ανακοινώνει την άρση καραντίνας για ταξιδιώτες

Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να πει, μεταξύ άλλων, πως από 19 Ιουλίου θα αρθεί η απαίτηση καραντίνας για τους επιστρέφοντες από χώρες όπως η Ελλάδα

Ο Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να ανακοινώσει την άρση των περισσότερων εναπομείναντων -μέχρι τις 19 Ιουλίου- περιορισμών λόγω της πανδημίας του κοροναϊού στη Βρετανία, εν μέσω αντιδράσεων επιστημονικών συμβούλων της κυβέρνησης που έχουν προειδοποιήσει ότι κάτι τέτοιο θα μοιάζει με «καταστροφή» εξαιτίας της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Δέλτα».

Παρά τις νέες μολύνσεις που έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2021, ο βρετανός πρωθυπουργός είναι έτοιμος να προχωρήσει στο τελικό στάδιο «ξεκλειδώματος» σε δύο εβδομάδες.

Σε συνέντευξη Τύπου, το βράδυ της Δευτέρας, αναμένεται να ανακοινώσει ότι, με το 86% των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου, η κυβέρνηση θα αποφύγει να βασιστεί σε περιορισμούς για να ελέγξει τη συμπεριφορά των ανθρώπων.

Η ευθύνη για τον κοροναϊό περνά στους πολίτες, αναμένεται να πει, σχεδιάζοντας -σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες- να δηλώσει ότι πρέπει κάθε βρετανός υπήκοος να λάβει ο ίδιος τα μέτρα του και να αντιμετωπίσει την Covid-19 όπως αντιμετωπίζει τη γρίπη.

«Εφαρμόστε την κρίση σας» θα είναι ένα μήνυμα προς τους Βρετανούς, θεωρώντας πως έτσι το κράτος θα αποποιηθεί των ευθυνών του και οι πολίτες θα αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες εμβολιαζόμενοι και τηρώντας τα ατομικά μέτρα αυτοπροστασίας.

Ο οδικός χάρτης

Οι δηλώσεις αναμένεται να αποτελέσουν κομμάτι της ανακοίνωσης του οδικού χάρτη εξόδου από τους γενικούς περιορισμούς με ημερομηνία-ορόσημο τη 19η Ιουλίου.

Ο Τζόνσον προβλέπεται να πει, επίσης, ότι θα αρθεί η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας, ενώ τα οριστικά μέτρα όπως θα ισχύουν από τις 19 Ιουλίου πρόκειται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, αναμένεται από 19 Ιουλίου να αρθεί η απαίτηση καραντίνας για τους επιστρέφοντες από χώρες όπως η Ελλάδα.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024