Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο ντοκουμέντο από την κλοπή ταμειακής γνωστού ζαχαροπλαστείου στη Θεσσαλονίκη

Βίντεο ντοκουμέντο από την κλοπή ταμειακής γνωστού ζαχαροπλαστείου στη Θεσσαλονίκη

«Πολλές φορές ακούω να ζητάνε περισσότερη αστυνόμευση. Δεν είναι εύκολο. Δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνόμος για κάθε Έλληνα πολίτη. Το πρόβλημα είναι η ατιμωρησία», σημειώνει ο ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου.

Μία καθόλου… γλυκιά διάρρηξη έγινε τα ξημερώματα σήμερα σε γνωστό ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Στην οθόνη του υπολογιστή του βλέπει ξανά μπροστά στην κάμερα του LIVE NEWS τον τρόπο με τον οποίο οι 2 θρασύτατοι διαρρήκτες εισέβαλαν στο ζαχαροπλαστείο του και έφυγαν με την ταμειακή μηχανή του καταστήματος. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Δίχως να φοράνε μάσκες για τον κοροναϊό, δίχως κουκούλες για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους, ταχύτατα καθώς χτυπούσε ο συναγερμός σε έναν δρόμο πολυσύχναστο πολύ κοντά στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Όλα ξεκινούν στις 02.25 τη νύχτα. Οι δράστες έχουν φτάσει στο ζαχαροπλαστείο επί της λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου και γρήγορα καταφέρνουν να παραβιάσουν την είσοδο. Αρχικά, ο ένας κάθεται για να παρακολουθεί την κίνηση στον δρόμο και ψάχνει ο συνεργός του. Λίγα δευτερόλεπτα μετά όμως, ο συναγερμός αρχίζει να χτυπάει και οι 2 διαρρήκτες μαζί καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν πολλά περιθώρια.

Φτάνουν κάτω από την κάμερα ασφαλείας και ξηλώνουν την ταμειακή. Την παίρνουν και γίνονται καπνός. Παρασύρουν τα πάντα πάνω στο γραφείο της επιχείρησης και καταφέρνουν να απομακρυνθούν.

«Πολλές φορές ακούω να ζητάνε περισσότερη αστυνόμευση. Δεν είναι εύκολο. Δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνόμος για κάθε Έλληνα πολίτη. Το πρόβλημα είναι η ατιμωρησία», σημειώνει ο Μάριος Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου.

Η έκπληξη του ιδιοκτήτη μεγάλωσε όταν διαπίστωσε το πρωί πως οι δράστες είναι γνωστοί στους αστυνομικούς.

«Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι και οι αστυνομικοί που ήρθαν μου είπαν ‘α, είναι ο κοτσιδάκιας’. Είναι προφανώς κάποιος που είναι γνωστός».

Όπως διαπίστωσε ο ιδιοκτήτης, από τη στιγμή που μπήκαν μέχρι τη στιγμή που βγήκαν στη κεντρική λεωφόρο, αγκαλιά με την ταμειακή, χρειάστηκαν κάτι λιγότερα από 1 λεπτό. Η επόμενη μέρα βρίσκει τον ίδιο να προσπαθεί να βάλει τάξη στο ζαχαροπλαστείο του και να περιμένει από τους αστυνομικούς τη σύλληψη των δραστών, που θεωρείται θέμα χρόνου.

«Μπήκαν για να κλέψουν, για να κάνουν παράνομα πράγματα, δεν δικαιολογούνται. Ποιος νοήμων άνθρωπος θα ψάξει να βρει σε ζαχαροπλαστείο μεγάλα ποσά;».

Για την ώρα πάντως οι θρασύτατοι διαρρήκτες κρύβονται και οι έρευνες για τον εντοπισμό τους, δεν έχουν αποδώσει

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024