Καιρός: Έως 38 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία – Μικρή άνοδος την Τρίτη
Οι υψηλότερες θερμοκρασίες το μεσημέρι της Δευτέρας σημειώθηκαν στην Άμφισσα, στη Θήβα, στη Σπάρτη και στη Λιβαδειά.
Η θερμοκρασία ξεπέρασε σήμερα τους 37 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους σε Ανατολική Στερεά και Νότια Πελοπόννησο, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
Οι υψηλότερες θερμοκρασίες το μεσημέρι της Δευτέρας σημειώθηκαν στην Άμφισσα (38,2), στη Θήβα (37,4), στη Σπάρτη (37,3) και στη Λιβαδειά (37,3). Αύριο αναμένεται μικρή άνοδος της μέγιστης θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο έως το πρωί, ενώ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, αλλά και στα ορεινά ηπειρωτικά της υπόλοιπης χώρας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι σχετικά αυξημένες.
Η θερμοκρασία στη Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στην Κεντρική Μακεδονία από 21 έως 37, στη Δυτική Μακεδονία από 18 έως 32, στη Θεσσαλία από 23 έως 37, στην Ήπειρο από 19 έως 35, στη Στερεά Ελλάδα από 20 έως 36, στην Πελοπόννησο από 19 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 34, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 20 έως 32, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 35, στις Κυκλάδες από 20 έως 34, στα Δωδεκάνησα από 24 έως 33 και στην Κρήτη από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το πρωί όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 και στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
- Συνταγή: Ζυμαρικά alle vongole
- Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ μέχρι την Τρίτη του Πάσχα
- Τοπικές βροχές το Μεγάλο Σάββατο – Βελτιωμένος ο καιρός το Πάσχα
- Πάσχα: Πώς να μην «σκάσουμε» στο φετινό οικογενειακό τραπέζι
- Στενά του Ορμούζ: Αργή και αβέβαιη η επανεκκίνηση
- Ο Τζόνας Σολκ και το εμβόλιο που νίκησε την πολιομυελίτιδα
- Τι κρύβεται πίσω από τη σιωπή των millennials;
- Η επιτυχία στην Βενεζουέλα έκανε τον Τραμπ ακόμα πιο αλαζόνα – Και τώρα, πληρώνει το τίμημα στο Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442