Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόβλημα λογισμικού οδηγεί πίσω στα συνεργεία την Porsche Taycan

Πρόβλημα λογισμικού οδηγεί πίσω στα συνεργεία την Porsche Taycan

Παγκόσμια ανάκληση για τις αμιγώς ηλεκτροκίνητες Taycan καθώς ενδεχόμενο σφάλμα λογισμικού μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδια απώλεια ισχύος

Την υλοποίηση ανάκλησης για όλες τις Taycan που έχουν ημερομηνία παραγωγής πριν τον Ιούνιο του 2021 πραγματοποιεί η Porsche, έχοντας εντοπίσει ενδεχόμενο σφάλμα στο λογισμικό που μπορεί να οδηγήσει στην απροειδοποίητη απώλεια ισχύος.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις της Porsche, πρόκειται για ένα σφάλμα που εντοπίζεται στο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου της μονάδας του κινητήρα και ενδέχεται να οδηγήσει στην ενεργοποίηση προειδοποιητικής λυχνίας που προτρέπει τον οδηγό να ακινητοποιήσει ασφαλώς το όχημα του. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Porsche, από την στιγμή που θα συμβεί αυτό, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 90 δευτερόλεπτα για να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο του ασφαλώς πριν αρχίσει να διαπιστώνει απώλεια ισχύος από τον κινητήρα.

Όπως επίσης διευκρινίζει η Porsche, η ενεργοποίηση της προειδοποίησης δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο το σύστημα διεύθυνσης και πέδησης του μοντέλου, ενώ αν ο οδηγός ακινητοποιήσει την Taycan την απενεργοποιήσει και την επανενεργοποιήσει, αυτή θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά.

Σύμφωνα με την Porsche το εν λόγω σφάλμα αφορά περίπου το 0,3% των 43.000 αυτοκινήτων που έχουν κατασκευαστεί συνολικά ενώ, για την επιδιόρθωσή του απαιτείται επίσκεψη σε συνεργείο καθώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με over the air update λόγω της φύσης του που προϋποθέτει την επαναρύθμιση της μονάδας ελέγχου κινητήρα.

Επίσης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του επικεφαλής σχεδιασμού και εξέλιξης του ηλεκτρικού συνόλου της Taycan, Klaus Rechberger, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες που να «πυροδοτούν» στο σφάλμα. «Είναι ένα σποραδικό και τυχαίο φαινόμενο. Εντοπίσαμε το πρόβλημα τυχαία κατά τη διάρκεια δοκιμών που διεξάγουμε και συνεχίσαμε με πιο εκτεταμένες δοκιμές προκειμένου να το διερευνήσουμε. Καταλήξαμε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες κατά τις οποίες να προκύπτει», δήλωσε ο ίδιος συμπληρώνοντας ότι η λύση έχει ήδη βρεθεί και ληφθεί υπόψη για την εξέλιξη του επόμενου ηλεκτρικού μοντέλου της Porsche, της Macan EV.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024