Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ford Bronco Hybrid: Όταν η ηλεκτροκίνηση… παίρνει τα βουνά

Ford Bronco Hybrid: Όταν η ηλεκτροκίνηση… παίρνει τα βουνά

Η υβριδική έκδοση του Bronco ετοιμάζει την άφιξή της και προδιαγράφεται εξίσου πληθωρική με την προσωπικότητα του αμερικανογενούς off-roader

Φωτογραφίες: Automedia

Το νεότερο μέλος της SUV γκάμας της Ford, το σκληροτράχηλα lifestyle Bronco ετοιμάζεται να υποδεχτεί στις τάξεις του την υβριδική τεχνολογία και οι λήψεις του φωτογραφικού φακού αποτελούν απτή απόδειξη ότι η εξέλιξη της επίμαχης έκδοσης βρίσκεται… σε εξέλιξη.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, η υβριδική έκδοση του Bronco είχε ανακοινωθεί ήδη από το 2019 από τον τότε επικεφαλής της Ford, Jim Hackett. Ωστόσο, από την μια πλευρά ο κορωνοϊός και από την άλλη, η έλλειψη ημιαγωγών έφεραν καθυστερήσεις στην διαδικασία και το Bronco Hybrid δεν έχει ακόμα προστεθεί στην γκάμα της «μπλε οβάλ» φίρμας.

Οι συγκεκριμένες εικόνες ωστόσο δείχνουν ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει σχετικά σύντομα καθώς τόσο το βαρύ καμουφλάζ που καλύπτει το ήδη γνωστό μοντέλο, τα πιο ασφάλτινα ελαστικά του δοκιμαστικού πρωτοτύπου, τα πορτοκαλί καλώδια που βγαίνουν από το κάτω μέρος του καθώς και η διάθεση της Ford να προδώσει την ταυτότητά του με τα μοτίβα κεραυνού στο καμουφλάζ δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του κινητήριου συνόλου, αν και προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επίσημο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υβριδική έκδοση του Bronco θα αξιοποιήσει το αντίστοιχο σύνολο του Explorer PHEV. Το εν λόγω σύνολο συνδυάζει την λειτουργία ενός διπλά υπερτροφοδοτούμενου V6 3,0 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρίες, εξασφαλίζοντας ισχύ που αναμένεται και στην περίπτωση του Bronco Hybrid να αγγίζει τους 460 ίππους.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η υβριδική έκδοση του Bronco αναμένεται να προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής εφοδιασμού της οροφής του με φωτοβολταϊκά τα οποία θα συνεισφέρουν στη διαδικασία αναπλήρωσης ενέργειας των μπαταριών. Από αυτήν ακριβώς την επιλογή προκύπτει και η κάπως υπερυψωμένη οροφή του συγκεκριμένου δοκιμαστικού πρωτότυπου. Εξάλλου με δεδομένο το μέγεθος του μοντέλου και της οροφής του θα ήταν σπατάλη να μην αξιοποιήσει κανείς την συγκεκριμένη επιφάνεια κατά αυτόν τον τρόπο.

Τώρα σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, οι διαβόητοι ημιαγωγοί έχουν περιπλέξει κάπως τα πράγματα ιδίως όταν πρόκειται για εξηλεκτρισμένα μοντέλα. Μια ασφαλής εκτίμηση είναι πάντων ότι Bronco Hybrid θα προστεθεί στις επιλογές της γκάμας από το 2022

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024