Φωτογραφίες: Automedia

Το νεότερο μέλος της SUV γκάμας της Ford, το σκληροτράχηλα lifestyle Bronco ετοιμάζεται να υποδεχτεί στις τάξεις του την υβριδική τεχνολογία και οι λήψεις του φωτογραφικού φακού αποτελούν απτή απόδειξη ότι η εξέλιξη της επίμαχης έκδοσης βρίσκεται… σε εξέλιξη.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, η υβριδική έκδοση του Bronco είχε ανακοινωθεί ήδη από το 2019 από τον τότε επικεφαλής της Ford, Jim Hackett. Ωστόσο, από την μια πλευρά ο κορωνοϊός και από την άλλη, η έλλειψη ημιαγωγών έφεραν καθυστερήσεις στην διαδικασία και το Bronco Hybrid δεν έχει ακόμα προστεθεί στην γκάμα της «μπλε οβάλ» φίρμας.

Οι συγκεκριμένες εικόνες ωστόσο δείχνουν ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει σχετικά σύντομα καθώς τόσο το βαρύ καμουφλάζ που καλύπτει το ήδη γνωστό μοντέλο, τα πιο ασφάλτινα ελαστικά του δοκιμαστικού πρωτοτύπου, τα πορτοκαλί καλώδια που βγαίνουν από το κάτω μέρος του καθώς και η διάθεση της Ford να προδώσει την ταυτότητά του με τα μοτίβα κεραυνού στο καμουφλάζ δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του κινητήριου συνόλου, αν και προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επίσημο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υβριδική έκδοση του Bronco θα αξιοποιήσει το αντίστοιχο σύνολο του Explorer PHEV. Το εν λόγω σύνολο συνδυάζει την λειτουργία ενός διπλά υπερτροφοδοτούμενου V6 3,0 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρίες, εξασφαλίζοντας ισχύ που αναμένεται και στην περίπτωση του Bronco Hybrid να αγγίζει τους 460 ίππους.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η υβριδική έκδοση του Bronco αναμένεται να προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής εφοδιασμού της οροφής του με φωτοβολταϊκά τα οποία θα συνεισφέρουν στη διαδικασία αναπλήρωσης ενέργειας των μπαταριών. Από αυτήν ακριβώς την επιλογή προκύπτει και η κάπως υπερυψωμένη οροφή του συγκεκριμένου δοκιμαστικού πρωτότυπου. Εξάλλου με δεδομένο το μέγεθος του μοντέλου και της οροφής του θα ήταν σπατάλη να μην αξιοποιήσει κανείς την συγκεκριμένη επιφάνεια κατά αυτόν τον τρόπο.

Τώρα σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, οι διαβόητοι ημιαγωγοί έχουν περιπλέξει κάπως τα πράγματα ιδίως όταν πρόκειται για εξηλεκτρισμένα μοντέλα. Μια ασφαλής εκτίμηση είναι πάντων ότι Bronco Hybrid θα προστεθεί στις επιλογές της γκάμας από το 2022

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο