Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιτίνο: Ο Σλούκας έδειξε γιατί είναι σπουδαίος

Πιτίνο: Ο Σλούκας έδειξε γιατί είναι σπουδαίος

Ο Ρικ Πιτίνο ήταν ενθουσιασμένος με τη νίκη της Ελλάδας με 83-61 επί της Τουρκίας στο Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά, ενώ υποκλίθηκε στον Κώστα Σλούκα

Η Ελλάδα νίκησε με 83-61 την Τουρκία στο Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά και απέχει ένα βήμα από τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο προπονητής της Εθνικής, Ρικ Πιτίνο, μετά το τέλος του αγώνα, μίλησε πανευτυχής για την επιτυχία της ομάδας, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Σλούκα για την εμφάνισή του, τονίζοντας παράλληλα ότι η Εθνική θα κάνει προπόνηση τα μεσάνυχτα, ενόψει του τελικού με την Τσεχία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Νιώθουμε υπέροχα. Είναι ένα αστείο που λέει η ομάδα στα ελληνικά πίσω από την πλάτη μου ότι ο Σλούκας είναι καλό παιδί, ενώ ο Λαρεντζάκης είναι καλός σουτέρ και ο Καλάθης καλός πασέρ. Σήμερα ο Σλούκας έδειξε γιατί είναι σπουδαίος παίκτης. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν νευρικοί, το έχω δει να γίνεται πολλές φορές. Τους είπα πως θα πάρουμε το προβάδισμα, αλλά να μη χαλαρώσουν.

Δεν ξέρω αν το πίστεψαν όλοι, αλλά τα καταφέραμε. Είμαι περήφανος για τον Κώστα, για τον Παπαγιάννη και όλα τα παιδιά. Είχαμε τόσες απουσίες τις τελευταίες μέρες. Εγώ ήθελα να έχουμε μια ομάδα που όχι απαραίτητα έχει το περισσότερο ταλέντο.

Ήθελα να έχουμε την καλύτερη χημεία, είτε παίξουν οκτώ λεπτά είτε τριάντα. Δεν είμαι Έλληνας, αλλά νιώθω τέτοιος. Σήμερα δείξαμε χαρακτήρα. Τίποτα δεν πήγαινε καλά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βάλαμε 54 πόντους. Ήξερα ότι ο Καλάθης θα επιστρέψει στο παιχνίδι, όπως κι εμείς. Δεν περίμενα να κερδίσουμε με τέτοια διαφορά, αλλά ήμουν σίγουρος πως θα γυρίσουμε στο παιχνίδι. Του είπα μη σκέφτεσαι το σουτ, πάρτο. Όποτε το σκέφτεται, αστοχεί. Ο Παπαγιάννης κυριάρχησε για μας, έπαιξε φοβερή άμυνα και σε αλλαγές, πήρε ριμπάουντ, έπαιξε καταπληκτικά. Είπα στα παιδιά πολλές φορές πως ήμουν περήφανος να δουλέψω σε τόσες ομάδες, αλλά είναι τιμή μου να προπονήσω αυτούς τους παίκτες.

Ο Καλάθης μού είπε πως ο Καναδάς ισοφάρισε και πήγε το ματς στην παράταση. Περίμενα πως ο Καναδάς θα κερδίσει, αλλά η Τσεχία κατάφερε να κάνει κάτι σπάνιο κι αυτό δείχνει το χαρακτήρα των αντιπάλων μας. Έχουμε λίγες ώρες προετοιμασίας, θα κάνουμε προπόνηση τα μεσάνυχτα (γέλια) και θα είμαστε έτοιμοι».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024