Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρηστίδης: Επιλεκτική η ευαισθησία Μητσοτάκη για την πολυφωνία στα social media

Χρηστίδης: Επιλεκτική η ευαισθησία Μητσοτάκη για την πολυφωνία στα social media

«Είναι προφανές ότι εκτός των αλγορίθμων στα social media το πρόβλημα πλουραλισμού, πολυφωνίας και τελικά Δημοκρατίας αφορά κυρίως και πρωτίστως την ελεγχόμενη ενημέρωση στα ΜΜΕ για την οποία δεν θα αποφύγει ούτε τη συζήτηση ούτε την ευθύνη» δήλωσε ο εκπροσώπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

Για επιλεκτική ευαισθησία του πρωθυπουργού στην ενίσχυση της πολυφωνίας στο δημόσιο διάλογο κάνει λόγο ο Παύλος Χρηστίδης σχολιάζοντας τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα social media στη συνέντευξή του στην Καθημερινή.

Ελεγχόμενη ενημέρωση στα ΜΜΕ

«Η επιλεκτική «ευαισθησία» του κ. Μητσοτάκη για την ενίσχυση της πολυφωνίας στα social media δεν πείθει κανένα. Γιατί είναι προφανές ότι εκτός των αλγορίθμων στα social media το πρόβλημα πλουραλισμού, πολυφωνίας και τελικά Δημοκρατίας αφορά κυρίως και πρωτίστως την ελεγχόμενη ενημέρωση στα ΜΜΕ για την οποία δεν θα αποφύγει ούτε τη συζήτηση ούτε την ευθύνη» δήλωσε ο εκπροσώπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

Δωμάτια της ηχούς

Στη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στο στη λειτουργία των social media και των οργανωμένων αρνητικών και υβριστικών σχολίων σε βάρος του λέγοντας ότι «δεν με ενδιαφέρουν καθόλου» σημειώνοντας ωστόσο ότι δημιουργούνται προβλήματα δημοκρατίας.

«Είμαι πάντα ανοιχτός στην καλοπροαίρετη κριτική αλλά αυτά τα προσπερνώ τελείως. Αυτό όμως δημιουργεί ένα πρόβλημα δημοκρατίας και το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Η αλήθεια είναι ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας φέρνουν τελικά σε επαφή με ανθρώπους που πιστεύουν τα ίδια πράγματα με εμάς, διότι αυτό πουλάει τελικά. Οι αλγόριθμοί τους είναι έτσι σχεδιασμένοι. Και αυτό δημιουργεί το φαινόμενο των «δωματίων της ηχούς» όπου στην ουσία ακούμε μόνο απόψεις που ταιριάζουν με τις δικές μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

Πρόβλημα δημοκρατίας

«Αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα δημοκρατίας το οποίο νομίζω ότι πρέπει να απασχολήσει συνολικά τον δημόσιο διάλογο και το πώς ακούμε την άλλη άποψη και το πώς μπορούμε να συζητήσουμε πολιτισμένα, να διαφωνήσουμε, έντονα ενδεχομένως αλλά χωρίς ύβρεις, χωρίς ακραίους χαρακτηριστικούς, χωρίς την προσωπική στοχοποίηση και τις δολοφονίες χαρακτήρων που δυστυχώς έχουν γίνει κανόνας πια. Και είναι πρόβλημα δημοκρατίας».

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024