Ξανθός: Άθλιος ο ισχυρισμός Μητσοτάκη για υγειονομικό σαμποτάζ από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Σε σημερινή του συνέντευξη στην "Καθημερινή" ο Πρωθυπουργός μίλησε για 'υγειονομικό σαμποτάζ της αντιπολίτευσης και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ'! Αυτός ο χαρακτηρισμός είναι άθλιος, τοξικός και αισχρά αναληθής», υπογραμμίζει ο Ανδρέας Ξανθός.
Άθλιο, τοξικό και αισχρά αναληθή χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού για υγειονομικό σαμποτάζ της αντιπολίτευσης και ιδίως της αξιωματικής με στόχο να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από την πανδημία.
Μετάθεση ευθυνών και κατασκευή ενόχων
«Σε σημερινή του συνέντευξη στην «Καθημερινή» ο Πρωθυπουργός μίλησε για «υγειονομικό σαμποτάζ της αντιπολίτευσης και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ»! Αυτός ο χαρακτηρισμός είναι άθλιος, τοξικός και αισχρά αναληθής», υπογραμμίζει ο Ανδρέας Ξανθός.
Ο κ. Ξανθός αναφέρει ότι «στην πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης ομολογεί την αποτυχία της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά στη διαχείριση της πανδημίας. Και όπως, συνήθως, επιχειρεί μετάθεση ευθυνών και αναζήτηση «ενόχων»».
Σημειώνει ότι «αν κάποιος ‘σαμπόταρε’ την ώριμη και υπεύθυνη στάση της κοινωνίας και την υπεράνθρωπη προσπάθεια των ανθρώπων του ΕΣΥ, είναι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ».
«Το έκανε», -συνεχίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ- «αφήνοντας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας χωρίς ουσιαστική στήριξη, τους ασθενείς με άλλα νοσήματα (πλην covid-19) χωρίς παρακολούθηση και φροντίδα, τους πολίτες να επιβαρύνονται οικονομικά ακόμα και για τα διαγνωστικά τεστ (το 1/3 όσων γίνονται το πληρώνουν από την τσέπη τους), τον ιδιωτικό τομέα προκλητικά «προστατευμένο».
Το τίμημα του κυβερνητικού σαμποτάζ
»Μη φροντίζοντας να εμβολιαστεί ένας στους τρείς ηλικιωμένους και ενισχύοντας, μέσα από απειλές και διχαστικές λογικές, το κλίμα δυσπιστίας και αμφισβήτησης του εμβολιαστικού εγχειρήματος. Και, κυρίως, αφήνοντας ανεξέλεγκτη τη διασπορά του ιού στην κοινότητα, στους χώρους εργασίας, στα μέσα μεταφοράς, στις κλειστές δομές, στα σχολεία».
Ο Ανδρέας Ξανθός σημειώνει ότι «το τίμημα του «κυβερνητικού σαμποτάζ» είναι πολύ βαρύ και προφανώς δεν υπάρχει κανένα success story».
Προσθέτει ακόμη ότι «η κοινωνία, ο κόσμος της εργασίας, οι άνεργοι, τα φτωχοποιημένα αλλά και τα μικρομεσαία στρώματα του πληθυσμού, τα θύματα της πανδημίας και οι οικογένειες τους, έχουν ήδη ‘πληρώσει το μάρμαρο’», για να υποστηρίξει πως «η ώρα της μεταστροφής της κοινωνικής συνείδησης και της αλλαγής πολιτικών συσχετισμών, έρχεται…».
- Τσέλσι – Λιντς 2-2: Ισοπαλία σοκ για τους «μπλε» (2-2) – Μία ακόμη ήττα για την Τότεναμ (1-2)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]
- Super League 2: Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ
- Ο Νετανιάχου ταξιδεύει στις ΗΠΑ και η Τεχεράνη προειδοποιεί τον Τραμπ: «Μην τον αφήσεις να τα διαλύσει όλα»
- ΠΑΣΟΚ: Διχασμός στους «πράσινους» συνδικαλιστές για τα μάτια του Παναγόπουλου
- Συνεχίζεται το θρίλερ με τον απαγωγέα της 84χρονης Νάνσι Γκάθρι – Στη δημοσιότητα πλάνα από ένοπλο μασκοφόρο
