Χωρίς ενεργά μέτωπα η φωτιά στην Κεφαλονιά – Στάχτη πάνω από 10.000 στρέμματα
Λόγω της επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς εκκενώθηκαν οι περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα, Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι, με τους κατοίκους νωρίς το πρωί να επιστρέφουν στις οικίες τους.
Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκονται όλα τα πύρινα μέτωπα, τα οποία από χθες το μεσημέρι έκαιγαν δασική έκταση στην νότια πλευρά της Κεφαλονιάς.
Αργά χθες το βράδυ ήταν ενεργά επτά πύρινα μέτωπα και συνολικά επιχειρούσαν 116 πυροσβέστες με 32 οχήματα.
Με το πρώτο φως της ημέρας ισχυρές εναέριες δυνάμεις, έδωσαν πολύτιμη βοήθεια στις επίγειες και πλέον έχουν αποχωρήσει.
Λόγω της επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς εκκενώθηκαν οι περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα, Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι, με τους κατοίκους νωρίς το πρωί να επιστρέφουν στις οικίες τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 10.000 στρέμματα δάσους και ελαιώνες έχουν γίνει στάχτη ενώ μεγάλη ζημιά έχουν υποστεί οι κτηνοτρόφοι της περιοχής καθώς μέσα στα δάση υπήρχαν στάβλοι με ζώα, που δυστυχώς δεν κατάφεραν να σωθούν.
Τέλος, στα σημεία παραμένουν πυροσβέστες για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.
Απίστευτη καταγγελία: Η φωτιά ξεκίνησε από βοσκό που πήγε να κάψει χόρτα
Η Περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι η μεγάλη φωτιά ξεκίνησε από ένα βοσκό, που προσπάθησε να κάψει χόρτα. «Μιλάμε για απίστευτα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί πως μετά από εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος , κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μετέβη στην Κεφαλονιά προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.
- Η κόρη της Αντζελίνα Τζολί, Ζαχάρα, λέει πως «είναι τιμή της να την αποκαλεί μητέρα της»
- Κρίση χωρίς προηγούμενο στη Φενέρμπαχτσε
- Δίκη Τεμπών: Μήνυση κατά Κυρανάκη και νομική κίνηση κατά Καραμανλή προανήγγειλε κατηγορούμενος
- Ποιες θεωρούνται οι πρώτες «κλεισμένες» μεταγραφές της Euroleague: Ο ΜακΙντάιρ, ο Πίτερς και οι τρεις κινήσεις της Μπαρτσελόνα
- Κρήτη: Ένα 5χρονο παιδί πάτησε αναμμένα κάρβουνα σε παραλία – Στο εξωτερικό με ειδική πτήση
- Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και Ντέμπι Ρόου – Οι δύο σύζυγοι του Μάικλ Τζάκσον
- Ο 89χρονος αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε υπάλληλο στον ΕΦΚΑ πήγε στο Ειρηνοδικείο στη Λουκάρεως και πυροβόλησε άλλα 4 άτομα – Άφησε σημειώματα
- Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442