Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψηλά η σημαία και στη Μεσσήνη

Ψηλά η σημαία και στη Μεσσήνη

Αναρτήθηκε στον ιστό της  η γαλάζια σημαία στην παραλία Μπούκας Μεσσήνης. Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, ως υπεύθυνος φορέας του προγράμματος των γαλάζιων σημαιών στη χώρα μας, απέστειλε τη γαλάζια σημαία που αναρτήθηκε στην παραλία από τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο.

Ο κ. Αθανασόπουλος μιλώντας για την ανάρτηση της γαλάζιας σημαίας στην παραλία, τόνισε ότι επιβραβεύονται επί της ουσίας η καθαρότητα των νερών κολύμβησης, η άρτια οργάνωσή της και η παροχή ασφάλειας και υποδομών στους λουόμενους.

Φέτος η ναυαγοσωστική κάλυψη της παραλίας της Μπούκας, είναι ενισχυμένη με 2 επιπλέον πύργους ναυαγοσωστών. Έτσι κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν 3 πύργοι στελεχωμένοι με ναυαγοσώστες καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι ναυαγοσώστες θα βρίσκονται στην παραλία από τις 10 το πρωί έως τις 6 μ.μ., σύμφωνα με τον κανονισμό των πολυσύχναστων παραλιών για να παρακολουθούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εάν παραστεί ανάγκη διαθέτοντας σωσίβιες λέμβους και την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή.

Έτσι οι δημότες και οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν στα ποιοτικά νερά της Μπούκας με ασφάλεια.

Ο κ. Παπαγεωργίου έκανε αναφορά στις αυστηρές προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μία παραλία για να λάβει τη γαλάζια σημαία καθώς και στην απαιτούμενη οργάνωση για την ασφάλεια των λουομένων.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης  αναφέρθηκε ακόμα στην πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην παραλία, ένα θέμα το οποίο συζητήθηκε αρκετά τις τελευταίες ημέρες. Εξήγησε λοιπόν ότι μέχρι τώρα χρησιμοποιούνται ξύλινοι διάδρομοι προς την παραλία.

Από εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 239.999,52 ευρώ (ΕΠΑΝΕΚ), από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που προέβλεπε ένα  seatrack και 3 ξύλινους διαδρόμους σε 4 παραλίες, προέβη σε τροποποίηση ώστε να τοποθετηθούν τέσσερα μηχανήματα seatrack στα αντίστοιχα σημεία.

Συνεπώς η τοποθέτηση αναμένεται να γίνει την επόμενη θερινή περίοδο μιας και τώρα βρισκόμαστε στη φάση διενέργειας του διαγωνισμού. Τα μηχανήματα αυτά θα βοηθούν τα άτομα με αναπηρία, με κινητικά προβλήματα και τους ηλικιωμένους να μπαίνουν απρόσκοπτα στην θάλασσα σύμφωνα με τις προδιαγραφές σχεδιασμού.

Η δημιουργία προσβασιμότητας εμποδιζoμένων ατόμων στις τέσσερις παραλίες κολύμβησης του Δήμου, Μπούκας, Πεταλιδίου, Αγίου Ανδρέα και Ανάληψης θα περιλαμβάνει: Ράμπα αυτόνομης κολύμβησης ατόμων ΑΜΕΑ και τουαλέτες, ντουζ και υποδομές διευκόλυνσης ΑΜΕΑ στις παραλίες.

«Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να αναβαθμίσουμε και τις άλλες τρεις θέσεις. Είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε το έργο έτσι ώστε το επόμενο καλοκαίρι τα ΑΜΕΑ να έχουν εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Κάθε οργανωμένη παραλία της χώρας πρέπει να διαθέτει τα απαιτούμενα ώστε να είναι προσβάσιμη από άτομα ΑΜΕΑ. Εννοείται πως είναι υποχρέωση και όχι χάρη να αποκτήσουν άνθρωποι με κινητικά προβλήματα την δυνατότητα να μπαίνουν και να βγαίνουν από την θάλασσα απρόσκοπτα. Είναι ευχάριστο, πως σταδιακά όλο και περισσότεροι δήμοι εμπαιδώνουν την αναγκαιότητα και κάνουν πράξη την κατασκευή των ειδικών ραμπών.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024