Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περισσότερες ακτές με γαλάζιες σημαίες θέλουν στο Ξυλόκαστρο

Περισσότερες ακτές με γαλάζιες σημαίες θέλουν στο Ξυλόκαστρο

Σε μια περιοχή μια ανάσα από την Αθήνα,  η δημοτική αρχή επιδιώκει εκτός από τις παραλίες του Πευκιά και της Συκιάς να αναβαθμίσει όσο απαιτεί το πρόγραμμα και το Δερβένι ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις να σηκώσει και αυτό γαλάζια σημαία.

Πρώτη χρονιά συμμετοχής στο Πρόγραμμα – «ακτή υποψήφια για βράβευση» και επισήμως το Δερβένι και αναμένουμε τα αποτελέσματα της προσπάθειας.

Βασική προϋπόθεση προκειμένου να βραβευθεί μία ακτή, αποτελεί η τήρηση του συνόλου των κριτηρίων για μία κολυμβητική περίοδο.

Για τις ακτές που συμμετέχουν πρώτη στο Πρόγραμμα, η κολυμβητική περίοδος αποτελεί την περίοδο υποψηφιότητας. Κατά τη διάρκειά της, η ακτή είναι οργανωμένη σύμφωνα με τα όσα ορίζουν τα κριτήρια του Προγράμματος, έχοντας τις ίδιες υποδομές και παρέχοντας τις ίδιες υπηρεσίες με μία βραβευμένη.

Όπως ισχύει και για τις βραβευμένες ακτές, πραγματοποιείται επίσκεψη διαπίστωσης της εφαρμογής των κριτηρίων από τους επιθεωρητές του Προγράμματος και παρέχονται από τον Εθνικό Χειριστή τεχνικές συμβουλές για την επίτευξη της πλήρους συμμόρφωσης με τα κριτήρια.

Ο διαχειριστής οφείλει να αναρτά στον πίνακα ανακοινώσεων την ειδική αφίσα στην οποία αναφέρεται η υποψηφιότητα της ακτής για βράβευση με τη «Γαλάζια Σημαία».

Ο Κορινθιακός Κόλπος αποτελεί σημαντικό φυσικό πόρο για την περιοχή καθώς και πέρα από την τεκτονική του σημασία, αποτελεί εγγύηση καθαρότητας των υδάτων που πιστοποιείται από την ίδια την πανίδα και τη χλωρίδα που ζει σε αυτόν.

Απόδειξη η παρουσία των Ζωνοδέλφινων, των κοραλλιών και των φυτών που ενδημούν στο βυθό και συνδέονται άρρηκτα με την ποιότητα των νερών. « Όλα τα παραπάνω έρχονται να επιβεβαιώσουν οι διενεργούμενοι έλεγχοι, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο κατά την επίσημη κολυμβητική περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, αναδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι οι παραλίες μας είναι καθαρές και ασφαλής για τους επισκέπτες και τις οικογένειές τους» υποστηρίζουν από τον δήμο.

Κάθε γαλάζια σημαία που ανεβαίνει σε ιστούς στις παραλίες της Ελλάδας είναι μια ανοιχτή πρόσκληση για κολύμπι σε ένα ελεγμένο από μολύνσεις υδάτινο περιβάλλον. Το κίνητρο για κάθε….παραθαλάσσια δημοτική αρχή είναι κορυφαίο και ο δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης «σήκωσε το γάντι» για τρίτη φορά.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024