Πρώτη χρονιά συμμετοχής στο Πρόγραμμα – «ακτή υποψήφια για βράβευση» και επισήμως το Δερβένι και αναμένουμε τα αποτελέσματα της προσπάθειας.

Βασική προϋπόθεση προκειμένου να βραβευθεί μία ακτή, αποτελεί η τήρηση του συνόλου των κριτηρίων για μία κολυμβητική περίοδο.

Για τις ακτές που συμμετέχουν πρώτη στο Πρόγραμμα, η κολυμβητική περίοδος αποτελεί την περίοδο υποψηφιότητας. Κατά τη διάρκειά της, η ακτή είναι οργανωμένη σύμφωνα με τα όσα ορίζουν τα κριτήρια του Προγράμματος, έχοντας τις ίδιες υποδομές και παρέχοντας τις ίδιες υπηρεσίες με μία βραβευμένη.

Όπως ισχύει και για τις βραβευμένες ακτές, πραγματοποιείται επίσκεψη διαπίστωσης της εφαρμογής των κριτηρίων από τους επιθεωρητές του Προγράμματος και παρέχονται από τον Εθνικό Χειριστή τεχνικές συμβουλές για την επίτευξη της πλήρους συμμόρφωσης με τα κριτήρια.

Ο διαχειριστής οφείλει να αναρτά στον πίνακα ανακοινώσεων την ειδική αφίσα στην οποία αναφέρεται η υποψηφιότητα της ακτής για βράβευση με τη «Γαλάζια Σημαία».

Ο Κορινθιακός Κόλπος αποτελεί σημαντικό φυσικό πόρο για την περιοχή καθώς και πέρα από την τεκτονική του σημασία, αποτελεί εγγύηση καθαρότητας των υδάτων που πιστοποιείται από την ίδια την πανίδα και τη χλωρίδα που ζει σε αυτόν.

Απόδειξη η παρουσία των Ζωνοδέλφινων, των κοραλλιών και των φυτών που ενδημούν στο βυθό και συνδέονται άρρηκτα με την ποιότητα των νερών. « Όλα τα παραπάνω έρχονται να επιβεβαιώσουν οι διενεργούμενοι έλεγχοι, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο κατά την επίσημη κολυμβητική περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, αναδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι οι παραλίες μας είναι καθαρές και ασφαλής για τους επισκέπτες και τις οικογένειές τους» υποστηρίζουν από τον δήμο.

Κάθε γαλάζια σημαία που ανεβαίνει σε ιστούς στις παραλίες της Ελλάδας είναι μια ανοιχτή πρόσκληση για κολύμπι σε ένα ελεγμένο από μολύνσεις υδάτινο περιβάλλον. Το κίνητρο για κάθε….παραθαλάσσια δημοτική αρχή είναι κορυφαίο και ο δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης «σήκωσε το γάντι» για τρίτη φορά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο