Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ: Πράσινο φως για τη στήριξη της Alitalia

ΕΕ: Πράσινο φως για τη στήριξη της Alitalia

Η υποστήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσης επιχορήγησης ύψους 39,7 εκατομμυρίων ευρώ,

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ιταλικό μέτρο ενίσχυσης ύψους 39,7 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη της Alitalia είναι σύμφωνο με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Το μέτρο αυτό αποσκοπεί στην αποζημίωση της αεροπορικής εταιρείας για τις ζημίες που υπέστησε εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας την περίοδο μεταξύ 1ης Μαρτίου και 30 Απριλίου 2021.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, η Alitalia είναι μια μεγάλη αεροπορική εταιρεία που λειτουργεί στην Ιταλία, με στόλο άνω των 95 αεροπλάνων. Το 2019, η εταιρεία εξυπηρέτησε εκατοντάδες προορισμούς σε όλο τον κόσμο, μεταφέροντας περίπου 20 εκατομμύρια επιβάτες από τον κύριο κόμβο της στη Ρώμη και άλλα ιταλικά αεροδρόμια σε διάφορους διεθνείς προορισμούς.

Οι περιορισμοί που τέθηκαν σε εφαρμογή στην Ιταλία και σε άλλες χώρες για τον περιορισμό της εξάπλωσης ενός δεύτερου και τρίτου κύματος της πανδημίας έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρήσεις της Alitalia. Ως αποτέλεσμα, η Alitalia υπέστη σημαντικές απώλειες λειτουργίας έως τις 30 Απριλίου 2021 τουλάχιστον.

Στις 25 Ιουνίου 2021, η Ιταλία κοινοποίησε στην Επιτροπή ένα πρόσθετο μέτρο ενίσχυσης για την αποζημίωση της Alitalia για περαιτέρω ζημίες που υπέστησε σε συγκεκριμένες διαδρομές από την 1η Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου 2021 λόγω των αναγκαίων επειγόντων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Η υποστήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσης επιχορήγησης ύψους 39,7 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αντιστοιχεί στην εκτιμώμενη ζημία που προκλήθηκε στην αεροπορική εταιρεία κατά την περίοδο αυτή.

Αυτό ακολουθεί τις αποφάσεις της Επιτροπής στις 12 Μαΐου 2021 , 26 Μαρτίου 2021 , 29 Δεκεμβρίου 2020 και 4 Σεπτεμβρίου 2020 για την έγκριση ιταλικών μέτρων αποζημίωσης υπέρ της Alitalia.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ιταλικό μέτρο θα αντισταθμίσει τις ζημίες που υπέστη η Alitalia. Η ζημιά υπολογίζεται ως η απώλεια κερδοφορίας σε ορισμένα δρομολόγια λόγω των περιορισμών ταξιδιού και άλλων μέτρων περιορισμού κατά τη διάρκεια της σχετικής περιόδου.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024