Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρρικα Πρεζεράκου: Ραγίζει καρδιές για τον θάνατο της μικρής Αναστασίας

Έρρικα Πρεζεράκου: Ραγίζει καρδιές για τον θάνατο της μικρής Αναστασίας

Με μια συγκινητική ανάρτηση στα social media η Έρρικα Πρεζεράκου αποχαιρετά της 7χρονη ανιψιά της που έφυγε από τη ζωή δίνοντας τη δική της μάχη με τον καρκίνο

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση αποχαιρέτησε την ανιψιά της, Αναστασίαη Έρρικα Πρεζεράκου το πρωί του Σαββάτου.

Η θεία της άτυχης 7χρονης, ήταν άλλωστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της και μάλιστα, συχνά πυκνά ζητούσε από τον κόσμο να προσευχηθεί για την Αναστασία, έτσι ώστε όλη η θετική ενέργεια να φτάσει στη μικρή.

«Σήμερα θα πας να συναντήσεις τους φίλους σου τα υπόλοιπα αγγελακια εκεί στο Παράδεισο. Χαρές και γέλια που θα κάνετε .. παιχνίδια πολλά θα έχουν εκεί για σένα να ξέρεις Αναστασια μου ..

Μας τίμησες αγγελούδι μου 7 χρόνια της ζωή σου τα μοιράστηκες απλόχερα, θυμίζοντας μας πως είναι οι Άγγελοι στη Γη.

Μην μας κοιτάς εμάς εδώ που κλαίμε καρδούλα μου… μην μας δίνεις σημασία, από χαρά είναι αγάπη μου που έκανες ότι είχε αποφασίσει η ψυχή σου και ο Θεός .. από χαρά είναι τα δάκρυα μας που είχαμε την τιμή να δούμε πως είναι οι νεράιδες… και ποσό μαχήτριες είναι στα ακατόρθωτα ..

Δεν θα σου πω αλλά λόγια .. θα μπω σε σιωπή.. μπας και ακούσω το σιγοτραγουδισμα σου από εκεί ψηλά που θα παίζεις …

Καλό Παράδεισο Αναστασία μου» έγραψε η Έρρικα Πρεζεράκου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν η μικρή Αναστασία διαγνώστηκε με την πλέον πιο επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου, γνωστή και ως dipg, (διάχυτο γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους), με ιδιαίτερα δυσμενή πρόγνωση.

Στην Ελλάδα οι γιατροί είπαν ότι της απομένουν έξι μήνες ζωής.

Τότε οι γονείς της, Ξένια Πρεζεράκου και Ηλίας Τριανταφυλλάκης, έψαξαν παντού για αντίστοιχες περιπτώσεις με αυτή της Αναστασίας και βρήκαν παράθυρο ελπίδας σε μια κλινική στο Χιούστον του Τέξας με μεγάλη εξειδίκευση στη συγκεκριμένη ασθένεια.

Στη συνέχεια, την μετέφεραν στη Νέα Υόρκη που τελικά άφησε την τελευταία της πνοή.

Το κόστος για τη θεραπεία ξεπερνούσε τις 700.000 ευρώ κι έτσι ξεκίνησε μία πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το ποσό.

Στα μέσα Νοέμβριου η μητέρα της μικρής Αναστασίας, Ξένια δήλωνε από τις ΗΠΑ:

«Ξεκινήσαμε τις θεραπείες από την προηγούμενη Πέμπτη. Σιγά- σιγά προσπαθεί να προσαρμοστεί το σώμα της στις θεραπείες γιατί είναι νωρίς ακόμα. Είμαστε στο Τέξας στο Χιούστον. Εδώ μας έδωσαν ένα 35% επιτυχία.

Ακούγεται λίγο, αλλά μπροστά στο 0% που μας έδωσαν στην Ελλάδα, είναι πολύ μεγαλύτερο. Θα χρειαστούμε 3-4 εβδομάδες να κάνουμε μαγνητική για να δούμε πώς ανταπεξέρχεται ο όγκος στη θεραπεία.

Έχουμε τέσσερις εβδομάδες μπροστά μας, θα χρειαστούμε γερό στομάχι. Θα είναι δύσκολες εβδομάδες που χρειάζονται γερό στομάχι».

Στα τέλη του περασμένου Απριλίου η θεία της μικρής Αναστασίας, Έρρικα Πρεζεράκου είχε δηλώσει: «Η αδερφή μου είναι πολύ θαρραλέα. Περνάμε από φάσεις που μας λένε να μην ανησυχούμε και ότι μπορεί να σταθεροποιηθεί, αλλά σε ένα μεγάλο ποσοστό μας μιλούν για την πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου. Έχει DIPG. Έχουν ζήσει μόνο 9 παιδιά στον κόσμο.

Υπάρχουν πολλοί γιατροί στην Αμερική, που λένε να αφήσουμε το παιδί να απελευθερωθεί. Και εκεί η αδερφή μου… Προσευχόμαστε συνέχεια, ειδικά τώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα, ώστε να αποφασιστεί τι μπορεί να γίνει και ποιο είναι το καλύτερο για αυτό το παιδί».

Sports in

Πειθαρχική έρευνα της UEFA για το Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ

Η UEFA ενημέρωσε πως θα διεξαχθεί πειθαρχική έρευνα μετά τις καταγγελίες του ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024