Η πρόταση του μεγαλύτερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού, του OLANO, προσφέρει στους πολίτες την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη λοταρία μία φορά ύστερα από κάθε δόση.

Η Σλοβακία θα ξεκινήσει λοταρία με εβδομαδιαία έπαθλα έως 2 εκατ. ευρώ για τους εμβολιασμένους και θα προσφέρει μπόνους σε όσους πείθουν άλλους να εμβολιαστούν για να τονώσουν το ενδιαφέρον, με βάση το σχέδιο που ενέκρινε σήμερα το Κοινοβούλιο.

Η Σλοβακία, μια χώρα 5,5 εκατ. κατοίκων, έχει εμβολιάσει το 28,7% του πληθυσμού της, συγκριτικά με το 32,9% που είναι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Our World in Data.

Τα στοιχεία από τη διαδικασία εγγραφής για εμβολιασμό δείχνουν μείωση του αριθμού των ανθρώπων που περιμένουν να λάβουν την πρώτη δόση καθώς και μείωση στους ημερήσιους εμβολιασμούς από το ρεκόρ του Μαΐου.

Η πρόταση του μεγαλύτερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού, του OLANO, προσφέρει στους πολίτες την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη λοταρία μία φορά ύστερα από κάθε δόση.

Παράλληλα, κάθε Σλοβάκος που πείθει κάποιον συμπολίτη του να ανοσοποιηθεί θα λαμβάνει μεταξύ 30 και 90 ευρώ όταν το πρόσωπο αυτό εμβολιαστεί πλήρως, με το ποσό του μπόνους να αυξάνεται παράλληλα με την ηλικία του εμβολιαζόμενου.

«Καθώς μπορούμε να περιμένουμε ένα ακόμα κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο…είναι απαραίτητο να καταβάλουμε τη μέγιστη προσπάθεια για να αυξήσουμε το ενδιαφέρον των πολιτών για τον εμβολιασμό», ανέφεραν οι συντάκτες της πρότασης σε έγγραφο.

Η σλοβακική κυβέρνηση θα απαιτεί από τις 9 Ιουλίου οι ανεμβολίαστοι να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους από οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού, με εξαίρεση όσους μετακινούνται για λόγους εργασίας καθώς και τα παιδιά ηλικίας 12-18 ετών, που έχουν περιθώριο να εμβολιαστούν έως τις 9 Αυγούστου.

Από αυτό τον μήνα, οι μη εμβολιασμένοι θα πρέπει επίσης να υποβάλλονται σε τεστ PCR όταν παρακολουθούν δημόσιες εκδηλώσεις, γάμους ή πηγαίνουν σε υδάτινα πάρκα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr