Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιρλανδία: Επιταχύνει τον εμβολιασμό των νέων 18 - 34 ετών για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Δέλτα

Ιρλανδία: Επιταχύνει τον εμβολιασμό των νέων 18 – 34 ετών για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Δέλτα

Η Ιρλανδία σχεδίαζε το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων των μπαρ και των εστιατορίων από την Δευτέρα, αλλά ανακοίνωσε την καθυστέρηση της άρσης των περιορισμών αυτήν την εβδομάδα εξαιτίας των ανησυχιών για την παραλλαγή Δέλτα, η οποία πλέον αντιστοιχεί στο 70% των νέων κρουσμάτων

Η Ιρλανδία θα δώσει στους νέους 18-34 ετών την δυνατότητα να εμβολιασθούν κατά της Covid-19 έναν ή δύο μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο σε μία προσπάθεια επιβράδυνσης της μετάδοσης της παραλλαγής Δέλτα του κοροναϊού, με στόχο το άνοιγμα, καθυστερημένα, της οικονομίας της.

Η Ιρλανδία σχεδίαζε το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων των μπαρ και των εστιατορίων από την Δευτέρα, αλλά ανακοίνωσε την καθυστέρηση της άρσης των περιορισμών αυτήν την εβδομάδα εξαιτίας των ανησυχιών για την παραλλαγή Δέλτα, η οποία πλέον αντιστοιχεί στο 70% των νέων κρουσμάτων.

Σχεδόν το 45% του ενήλικου πληθυσμού των 3,7 εκατομμυρίων έχει πλήρως εμβολιασθεί , ενώ το 65% έχει λάβει την πρώτη από τις δύο δόσεις. Μόλις την περασμένη εβδομάδα άρχισε ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας των 35-39 ετών.

Μιλώντας για επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος για την προστασία του πληθυσμού από την παραλλαγή Δέλτα «που τώρα ξέρουμε ότι έρχεται», ο υπουργός Υγείας Στιβ Ντόνελι ανακοίνωσε σήμερα ότι μετά την άρση των περιορισμών για την χρήση των εμβολίων της AstraZeneca και της Johnson & Johnson σε νεότερα άτομα σημαίνει ότι η ηλικιακή ομάδα 18-34 μπορεί να επιλέξει ένα από τα δύο εμβόλια από την Δευτέρα.

Μετά την αναβολή της άρσης των περιοριστικών μέτρων, η ιρλανδική κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι στους εσωτερικούς χώρους των μπαρ και των εστιατορίων θα γίνονται δεκτά μόνον πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν νοσήσει.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024