Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπαρκτό το ενδεχόμενο για Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς θεατές

Υπαρκτό το ενδεχόμενο για Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς θεατές

Όλα ανοιχτά, λίγες μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, προειδοποίησε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, μπορεί να διεξαχθούν «κεκλεισμένων των θυρών», καθώς οι ιαπωνικές Αρχές ανησυχούν για την τρέχουσα αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού, στην πρωτεύουσα.

Είναι πιθανό να μην υπάρχουν θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα αρχίσουν στις 23 Ιουλίου, επεσήμανε ο Σούγκα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Θα ενεργήσουμε με ασφάλεια για την ασφάλεια του ιαπωνικού λαού, ως κορυφαία προτεραιότητα».

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων είχαν αποφασίσει τον Ιούνιο να επιτρέψουν την παρουσία φιλάθλων που διαμένουν στην Ιαπωνία, αλλά στο 50% των δυνατοτήτων υποδοχής κάθε Ολυμπιακού χώρου και με ανώτατο όριο 10.000 άτομα.

Ωστόσο, οι διοργανωτές και οι ιαπωνικές αρχές είχαν ήδη προειδοποιήσει ότι οι περιορισμοί αυτοί θα μπορούσαν να ενισχυθούν περαιτέρω εάν η κατάσταση επιδεινωθεί ξανά.

Οι θεατές θα μπορούσαν να αποκλειστούν από ορισμένα αθλήματα, που διεξάγονται το βράδυ ή σε μεγάλους χώρους, έγραψε σήμερα (2/7) η ιαπωνική εφημερίδα «Yomiuri».

Η σχετική απόφαση, αναμένεται να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση των πέντε εμπλεκομένων φορέων (σ.σ. η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Παραολυμπιακή Επιτροπή, η ιαπωνική κυβέρνηση, οι τοπικές αρχές στο Τόκιο και η ιαπωνική οργανωτική επιτροπή), όπως δήλωσε η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων, Ταμάγιο Μαρουκάουα. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Nippon», αυτή η σύνοδος κορυφής θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη.

Οπως είναι γνωστό, η ιαπωνική κυβέρνηση σκοπεύει να επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα στο Τόκιο από δύο σε τέσσερις εβδομάδες, καθώς η επέκταση αυτών των μέτρων είναι «αναπόφευκτη», όπως ανέφερε πηγή προσκείμενη στην οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων στον «Nippon TV».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024