Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Άγριος ξυλοδαρμός κρατουμένων σε φυλακές- «Ακόμα και η διευθύντρια κρατούσε γκλομπ»

Ιταλία: Άγριος ξυλοδαρμός κρατουμένων σε φυλακές- «Ακόμα και η διευθύντρια κρατούσε γκλομπ»

«Οι εικόνες αυτές προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των φυλακισμένων, αλλά και το σώμα της σωφρονιστικής αστυνομίας», τόνισε η υπουργός δικαιοσύνης Μάρτα Καρτάμπρια, η οποία διέταξε νέα πειθαρχική έρευνα

Η υπόθεση του βάρβαρου ξυλοδαρμού 300 κρατουμένων στις φυλακές της Σάντα Μαρία Κάπουα Βέτερε συνεχίζει να απασχολεί έντονα την ιταλική κοινή γνώμη.

Σε δηλώσεις του στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο ανάπηρος κρατούμενος Βιντσέντσο Κακάτσε τόνισε ότι «στόχος της επίθεσης ήταν να χάσουν οι φυλακισμένοι την αξιοπρέπειά τους» και ότι «ακόμη και η διευθύντρια των φυλακών είχε γκλομπ στο χέρι».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «θέλει να υποβάλει μήνυση κατά των φυλακών για να του καταβληθεί αποζημίωση», ενώ θεωρεί ότι «οι περισσότεροι σωφρονιστικοί υπάλληλοι πρέπει να είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών».

Στις 6 Απριλίου 2020, πολλοί από τους δεσμοφύλακες των συγκεκριμένων φυλακών επιτέθηκαν με οργανωμένο τρόπο κατά των κρατουμένων. Τους ανάγκασαν να γονατίσουν, τους χτύπησαν σε όλο τους το σώμα, ενώ έτρεχαν στους διαδρόμους και στις σκάλες των φυλακών.

«Οι εικόνες αυτές προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των φυλακισμένων, αλλά και το σώμα της σωφρονιστικής αστυνομίας», τόνισε η υπουργός δικαιοσύνης Μάρτα Καρτάμπρια, η οποία διέταξε νέα πειθαρχική έρευνα.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και η εισαγγελική έρευνα. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εκτός από τους 52 σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν ήδη παυθεί από τα καθήκοντά τους, μπορεί σύντομα να λάβουν κλήση σε απολογία και άλλοι συνάδελφοί τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024