Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρικ, μην κάνεις τον… Κινέζο

Ρικ, μην κάνεις τον… Κινέζο

Οι Τούρκοι περιμένουν ήδη στο νοκ άουτ. Η εθνική μας θα είναι εκεί;

Στην πραγματικότητα η ιστορία αφορά αποκλειστικά σε ρομαντικούς της εθνικής ομάδας. Από τη στιγμή που στο προολυμπιακό τουρνουά δεν υπάρχει Γιάννης, Θανάσης, Πρίντεζης, Παπαπέτρου, Παπανικολάου, ακόμη και ο Σπανούλης (που έφτασε κοντά στο να μπει στο αεροπλάνο) η «επίσημη αγαπημένη» μοιάζει να έχει μοίρα προδιαγεγραμμένη. Δεν είναι ότι δεν θέλει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Είναι ότι δεν μπορεί.

Από την άλλη; Όποιος φοβάται τη πέφτει και κοιμάται. Δεν ξενυχτά και απόψε για να δει το ματς με την εθνική της Κίνας (02.05, ΕΡΤ-3) που θα αποφασίσει αν θα μπούμε στα «νοκ άουτ», ή αν θα πάρουμε μια ώρα αρχύτερα το καράβι από τη Βικτώρια ξεκινώντας το ταξίδι της επιστροφής. Ο Ρικ Πιτίνο και οι παίκτες του δεν είναι στον Καναδά για τουρισμό. Θα παλέψουν για όσες πιθανότητες τους αντιστοιχούν. Το έκαναν στη πρεμιέρα χάνοντας από (το μεγάλο φαβορί) τον Καναδά στις λεπτομέρειες (91-97). Θα το κάνουν ξανά απέναντι στη Κίνα, διεκδικώντας το δικαίωμα για μια ακόμη αναμέτρηση. Και όπου βγει.

Ναι, νικώντας τους Κινέζους περνάμε ως 2οι από τον όμιλό μας. Και «σταυρώνουμε» με την Τουρκία που πήρε την πρώτη θέση στο δικό της γκρουπ διαλύοντας την Τσεχία (87-70). Με νίκη και επί των Τούρκων θα φτάσουμε στον «τελικό» του τουρνουά. Στο ματς δηλαδή που το φινάλε του κρύβει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Κίνα στην πρεμιέρα της ήταν άθλια. Έχασε με 30 πόντους από τον Καναδά (109-79). Και εκείνη όμως «ρέστα» παίζει απόψε. Προφανώς λοιπόν και απαιτεί προσοχή. «Στα 45 χρόνια που είμαι προπονητής έχω πει λιγότερες από πέντε φορές πως είμαι περήφανος για μια ομάδα μου που έχασε. Σήμερα είμαι περήφανος για την προσπάθειά μας» είπε ο Πιτίνο μετά την ήττα μας από τον Καναδά. «Κάναμε κάποια λάθη σε κρίσιμα σημεία, τα οποία οδήγησαν σε αλλαγή του μομέντουμ, όμως αυτό συμβαίνει στο μπάσκετ και πρέπει να προχωρήσεις. Παίξαμε για πρώτη φορά με αυτή τη σύνθεση και μάθαμε πολλά από αυτό το παιχνίδι. Τώρα έχουμε το ματς με την Κίνα και ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε ξανά τον Καναδά στη διοργάνωση» συμπλήρωσε.

Ας ελπίσουμε στο φινάλε της βραδιάς να μην χρειαστεί να κάνει τον Κινέζο. Ο Αμερικανός που πραγματικά κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει ψηλά το φρόνημα αυτής της ομάδας. Παρά τις απουσίες, παρά τις ατυχίες. Δεν το βάζει κάτω με τίποτα.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024