Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Γούστο του και καπέλο του

Ολυμπιακός: Γούστο του και καπέλο του

Ο Ολυμπιακός έχει στα χέρια του το εισιτήριο της Basket League και το πώς θα το χρησιμοποιήσει αφορά μόνο τον ίδιο και τον κόσμο του

Η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού κέρδισε στο γήπεδο την άνοδο στην Basket League κι έδωσε στο σύλλογο τη δυνατότητα να επιλέξει πώς θα πορευτεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ηδη η συζήτηση για το τι θα πράξουν οι ερυθρόλευκοι έχει ανάψει για τα καλά κι από ό,τι φαίνεται δεν απασχολεί μόνο τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους οπαδούς της ομάδας, αλλά και πολλούς άλλους που ξαφνικά… κόπτονται κι αγωνιούν για το αν ο σύλλογος φανεί συνεπής απέναντι στο #mexritelous!

Βέβαια, όταν ο Ολυμπιακός τα βρόντηξε κι έφυγε από τις εγχώριες διοργανώσεις, ήταν οι ίδιοι παρίσταναν τους αυτόκλητους θεματοφύλακες της ιστορίας του και τον κατακεραύνωναν για τη μαύρη σελίδα που θα γραφόταν αν η ομάδα έπεφτε κατηγορία. Τότε ορύωνταν ότι η θέση του Ολυμπιακού βρίσκεται στην Α1, τώρα θα μιλήσουν για ηθική ανακολουθία αν κάνει χρήση του εισιτηρίου που εξασφάλισαν τα πιτσιρίκια του. Στην Ελλάδα, άλλωστε η προπαγάνδα είναι τρόπος ζωής, οπότε τίποτα πλέον δεν κάνει εντύπωση.

Το αν ο σύλλογος έχει μείνει συνεπής στα λεγόμενά του, το ξέρουν όλοι πολύ καλά. Το ξέρουν οι οπαδοί του που τον στερήθηκαν, το ξέρουν οι παίκτες του που το πλήρωσαν, το ξέρουν και οι… υπόλοιποι που έπιασαν πάτο κι έφτασαν να τον παρακαλάνε να γυρίσει. Οταν ο Ολυμπιακός αποφάσισε να αποχωρήσει, αποχώρησε και το στήριξε σαν γροθιά. Ούτε πίσω έκανε, ούτε συνέπειες και ζημιές υπολόγισε, ούτε το αγωνιστικό κόστος αναλογίστηκε.

Κόντρα στον προορισμό του συλλόγου που είναι οι τίτλοι, το #mexritelous εφαρμόστηκε στον απόλυτο βαθμό. Το κυριότερο είναι ότι πέτυχε τον σκοπό του, αφού ο πιο απολυταρχικού τύπου πρόεδρος στην ιστορία των ομοσπονδιών παγκοσμίως, αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν από το μπάσκετ, μαζί και όλος ο συρφετός που ρίζωσε επί δεκαετίες δίπλα του. Το ότι αυτή τη στιγμή επιλέγει να διασύρεται με τσαρλατανισμούς, έχοντας ως τελευταία αποστολή την τυπική έστω παρουσία του έως ότου ο Ολυμπιακός αποφασίσει τι θα κάνει, είναι κάτι που προκαλεί θλίψη, αλλά δεν αλλάζει τίποτα ως προς την ουσία. Κι αν τη στιγμή που μιλάμε προεδρεύει μιας προσωρινής διοίκησης πρωτοδικείου -μέχρι να έρθει το… αναπόφευκτο- αυτό δεν τον καθιστά τίποτα περισσότερο από μια θλιβερή σκιά που ξεθωριάζει καθώς αρχίζει να ξημερώνει.

Ο Βασιλακόπουλος και το σύστημα του έχουν τελειώσει από το μπάσκετ και ο κύριος λόγος ήταν το #mexritelous. Από την στιγμή που ένας τόσο μεγάλος σύλλογος έφτασε στο έσχατο σημείο της μη συμμετοχής στο πρωτάθλημα της χώρας του, η απουσία του έγινε ασύγκριτα πιο ηχηρή από τις εδώ και χρόνια φωνές του για τα αυτονόητα. Σιγά σιγά άνοιξαν κι άλλα στόματα, το καζάνι άρχισε να βράζει, οι καταγγελίες για τον μαγικό κόσμο της ΕΟΚ έγιναν καθημερινό φαινόμενο κι από ‘κει που επί δεκαετίες δεν κουνιόταν φύλλο, οι εξελίξεις πήραν ξαφνικά μορφή χιονοστιβάδας. Αύτη είναι η μοναδική αλήθεια κι όλα τα υπόλοιπα σερβίρονται για σανό.

Εν κατακλείδι και για να να μην το κουράζουμε άλλο: Το τι θα πράξει ο Ολυμπιακός από δω και πέρα είναι γούστο του και καπέλο του. Αφορά αποκλειστικά τον ίδιο και τον κόσμο του. Αν θέλει να γυρίσει στην Α1, θα το κάνει. Αν θέλει να δηλώσει ότι θα γυρίσει και τελικά δεν γυρίσει, πάλι θα το κάνει. Αν δεν θέλει ούτε φάκελο να καταθέσει και να συνεχίσει με την αναπτυξιακή του ομάδα στην Α2, επίσης θα το κάνει. Λογαριασμό πάντως δεν θα δώσει σε κανέναν…

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024