Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο 49χρονος που συνελήφθη για την κλοπή των τριών σπουδαίων έργων τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη τον Ιανουάριο του 2012.
Περίπου στις 11:00, ο συλληφθείς που έχει ομολογήσει την κλοπή των πινάκων, οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, ενώ εν συνεχεία οδηγείται ενώπιον του ανακριτή όπου και ενδέχεται να ζητήσει προθεσμία, ώστε να μπορέσει ο δικηγόρος του, Σάκης Κεχαγιόγλου, να μελετήσει τον φάκελο της υπόθεση και να προετοιμάσει την υπερασπιστική γραμμή.
Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πραγμάτων καλλιτεχνικής σημασίας που βρίσκονταν σε συλλογή εκτεθειμένα σε κοινή θέα και σε δημόσιο κτίριο.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).