Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Άρση γενικών ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων - Καραντίνα για χώρες μετάλλαξης του ιού

Γερμανία: Άρση γενικών ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων – Καραντίνα για χώρες μετάλλαξης του ιού

Από την 1η Ιουλίου, η γερμανική κυβέρνηση δεν θα αποτρέπει γενικά από τα τουριστικά ταξίδια στο εξωτερικό. Για χώρες της ΕΕ, καθώς και για την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία, που δεν ταξινομούνται πλέον ως επικίνδυνες περιοχές, οι γερμανικές ταξιδιωτικές οδηγίες θα παρακαλούν να επιδεικνύεται στο μέλλον «ιδιαίτερη προσοχή» - κάτι που θα ισχύει και για την Ελλάδα

Αίρεται από την 1η Ιουλίου η ταξιδιωτική προειδοποίηση για όλες τις επικίνδυνες περιοχές, με περισσότερα από 50 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους κατά τις τελευταίες επτά ημέρες. Την απόφαση αυτή, που έλαβε η γερμανική κυβέρνηση πριν τρεις εβδομάδες, υπερασπίστηκε εκ νέου ο υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

«Ο χρόνος των γενικών αξιολογήσεων έχει τελειώσει», δήλωσε ο Μάας, στο περιθώριο της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών του G-20 στην Ματέρα της Ιταλίας. «Όπου υπάρχουν θετικές εξελίξεις, δεν υφίσταται λόγος να διατηρηθούν οι περιορισμοί», συμπλήρωσε ο Μάας.

Η απόφαση αφορά περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.

Εφεξής, η γερμανική κυβέρνηση δεν θα αποτρέπει γενικά από τα τουριστικά ταξίδια στο εξωτερικό. Για χώρες της ΕΕ, καθώς και για την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία, χώρες που δεν ταξινομούνται πλέον ως επικίνδυνες περιοχές, οι ταξιδιωτικές οδηγίες του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών θα παρακαλούν να επιδεικνύεται στο μέλλον «ιδιαίτερη προσοχή». Αυτό θα ισχύει για παράδειγμα για την Ιταλία, την Αυστρία, την Ελλάδα και για μεγάλα τμήματα της Ισπανίας.

Από την 1η Ιουλίου, η ταξιδιωτική προειδοποίηση για τουριστικά ταξίδια θα ισχύει μόνο για περιοχές υψηλής συχνότητας κρουσμάτων, με δείκτη επταημέρου άνω των 200 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, καθώς και για περιοχές, στις οποίες οι επικίνδυνες μεταλλάξεις του ιού θα έχουν ευρέως εξαπλωθεί. Πρόκειται για 40 από τις συνολικά περίπου 200 χώρες παγκοσμίως.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι θα γίνεται αξιολόγηση μίας περιοχής, ως περιοχής με μεταλλάξεις του ιού, «μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις και μόνο βάσει αριθμών που την καθιστούν απολύτως απαραίτητη».

Από τις ευρωπαϊκές χώρες μόνο η Μεγάλη Βρετανία, από τις 25 Ιουνίου και, από σήμερα, η Πορτογαλία και η Ρωσία, ταξινομούνται ως περιοχές με μεταλλάξεις του ιού. Όποιος επιστρέψει στη Γερμανία από μια περιοχή με μεταλλάξεις του ιού, μπαίνει σε καραντίνα για 14 ημέρες – ακόμη και αν είναι πλήρως εμβολιασμένος ή αν έχει αναρρώσει. Όποιος δεν είναι Γερμανός πολίτης και δεν έχει τόπο κατοικίας στη Γερμανία, δεν επιτρέπεται να εισέρχεται καν στην χώρα, αεροπορικώς ή οδικώς.

Για την περίπτωση της Πορτογαλίας, εκπρόσωπος της Κομισιόν άσκησε κριτική στην απόφαση της Γερμανίας να χαρακτηρίσει τη χώρα ως περιοχή μεταλλάξεων του ιού. «Η ταξινόμηση αυτή έγινε στη βάση στοιχείων, που δείχνουν ότι το μέτρο είναι απολύτως απαραίτητο», απάντησε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024