Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Τι αλλάζει σήμερα ο Μαρτίνς στο φιλικό με τη Σαλτσμπουργκ

Ολυμπιακός: Τι αλλάζει σήμερα ο Μαρτίνς στο φιλικό με τη Σαλτσμπουργκ

Το πλάνο του Πορτογάλου τεχνικού για το σημερινό (19:00) φιλικό με την Σάλτσμπουργκ.

Η ώρα για το πιο «ισχυρό» φιλικό επί Αυστριακού εδάφους, έφτασε για τον Ολυμπιακό. Και όπως όλα δείχνουν; Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ήδη προγραμματίσει στο μυαλό του, να… χαϊδέψει το «κουμπί» της έντασης. Οι Ερυθρόλευκοι ταξιδεύουν το απόγευμα στο Κίρχντορφ –μια ώρα μακριά από το Στανς- για να συναντηθούν με την πρωταθλήτρια Σάλτσμπουργκ (19.00): Μια από τις ισχυρότερες ομάδες που συμμετέχουν στα προκριματικά (playoffs) του champions league. Και όπως ο καθένας καταλαβαίνει; Ο συντελεστής δυσκολίας ανεβαίνει…

Όχι, αυτή την εποχή δεν είναι προφανώς ζητούμενο ούτε το αποτέλεσμα, ούτε καλά-καλά οι σχηματισμοί και οι διατάξεις. Το επιβεβαίωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού το απόγευμα της Κυριακής μετά τη νίκη επί της Κράσνονταρ «Δεν είναι ώρα για τακτικές» είπε. Προς τι λοιπόν η επιλογή για ένα ψηλότερο εμπόδιο σε αυτό το τρίτο φιλικό παιχνίδι σε τέσσερις ημέρες για τους πρωταθλητές Ελλάδας;

Μα για να αρχίσουν σταδιακά οι ποδοσφαιριστές να στέκονται σε έναν καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μια σύνθετη «άσκηση» που προφανώς και έχει το σκοπό της. Το Σάββατο και την Κυριακή ο Πέδρο Μαρτίνς στα πρώτα φιλικά ματς του καλοκαιριού, άλλαζε μια εντεκάδα κάθε ημίχρονο. Χρησιμοποίησε συνολικά 25 ποδοσφαιριστές με αντίπαλο την Βόλφσμπεργκερ και 24 με τους Ρώσους. Σχεδόν όλους.

Η μεθοδολογία

Σήμερα, αν οι πληροφορίες μας είναι σωστές, η πρόθεση του είναι να δώσει 60΄συμμετοχής στους έντεκα που θα ξεκινήσουν το ματς, και 30΄σε κείνους που θα τους αντικαταστήσουν. Κάτι που σκοπεύει να κάνει και αύριο, στο επόμενο φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας (30/6). Εκεί βεβαίως θα χτίσει το «σενάριο» ανάποδα. Οι αλλαγές με τη Σάλτσμπουργκ θα ξεκινήσουν και θα παίξουν 60΄λεπτά. Οι βασικοί θα περάσουν στο τελευταίο μισάωρο.

Αν λοιπόν στα πρώτα δύο παιχνίδια, ο κόουτς έδωσε κατά μέσο όρο 90΄ συμμετοχής στους περισσότερους του ρόστερ με 45΄+45΄, τώρα θέλει να το κάνει με 60΄+30΄. Ακριβώς για να ανεβάσει την ένταση και να τους δώσει το δικαίωμα να βάλουν περισσότερο «παιχνίδι» στα πόδια τους.

Όχι μόνο σε εκείνους που προορίζει για την πρώτη γραμμή των επιλογών του, αλλά σε όλους τους παίκτες του ρόστερ. Και μιας και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των φιλικών μας δίνουν το δικαίωμα έστω και από την… κλειδαρότρυπα να βλέπουμε πως εξελίσσεται η προετοιμασία του Ολυμπιακού από τόσο νωρίς; Πραγματικά είναι ευκαιρία να παρατηρήσει κανείς τη μεθοδολογία του Πορτογάλου.

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024