Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίτιμη διδάκτορας της Νομικής στο ΑΠΘ θα αναγορευτεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Επίτιμη διδάκτορας της Νομικής στο ΑΠΘ θα αναγορευτεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

«Στο πρόσωπο της τιμώμενης, η Νομική Σχολή του ΑΠΘ τιμά όλους εκείνους τους δικαστές, οι οποίοι κράτησαν και κρατούν με το παράδειγμά τους αλώβητο το κύρος της δικαιοσύνης, αγωνιζόμενοι καθημερινώς για τη βελτίωση της ποιότητας στην απονομή της» αναφέρεται στην απόφαση της Νομικής Σχολής

Επίτιμη Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αναγορευτεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 7μμ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Κτίριο Μ1).

Η απόφαση του Τμήματος ελήφθη στις 21 Ιανουαρίου του 2020, μια μέρα πριν από την εκλογή της από την Βουλή των Ελλήνων ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Δημοκρατίας και όπως αναφέρεται στην εν λόγω απόφαση «στο πρόσωπο της τιμώμενης, η Νομική Σχολή του ΑΠΘ τιμά όλους εκείνους τους δικαστές, οι οποίοι κράτησαν και κρατούν με το παράδειγμά τους αλώβητο το κύρος της δικαιοσύνης, αγωνιζόμενοι καθημερινώς για τη βελτίωση της ποιότητας στην απονομή της».

«Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αφού πλέον το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες, ετοιμάζεται να υποδεχθεί στην ακαδημαϊκή κοινότητα την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μία εξέχουσα προσωπικότητα της πατρίδας μας, με διεθνείς περγαμηνές και με λαμπρή πορεία, που σήμερα κατέχει το ύπατο αξίωμα της χώρας και ενσαρκώνει την ενότητα του έθνους», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.

«Η Νομική Σχολή αποφάσισε να αναγορεύσει σε Επίτιμη Διδάκτορά της την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τιμώντας με τον τρόπο αυτό τη μακρά και ουσιαστική προσφορά της στην απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και τη διαχρονική αφιέρωσή της στην προστασία των ατομικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών, στην τήρηση της νομιμότητας και στη διασφάλιση των αρχών του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας», τόνισε η Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγήτρια Ελισάβετ Συμεωνίδου- Καστανίδου.

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024