Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλοκαίρι 2021: Τέσσερις λόγοι να προτιμήσετε τις διακοπές με αυτοκίνητο όπου κι αν πάτε

Καλοκαίρι 2021: Τέσσερις λόγοι να προτιμήσετε τις διακοπές με αυτοκίνητο όπου κι αν πάτε

Προσδεθείτε και ανακαλύψτε τις αιτίες που δίνουν το προβάδισμα στις ρόδες

Φήμες λένε πως οι παραδοσιακοί καβγάδες μεταξύ φίλων και ζευγαριών για την επιλογή του ιδανικού προορισμού, φέτος -μετά από ένα τόσο δύσκολο χειμώνα – σημείωσαν πτώση της τάξης του 90%. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στον δικό μας κύκλο, αφού στην ερώτηση «βουνό ή θάλασσα;» οι περισσότεροι απαντάμε… «ναι».

Πράγματι, όπου κι αν μας βρει το φετινό καλοκαίρι, είναι σίγουρο πως θα είναι αναζωογονητικό, γεμάτο εξερευνήσεις, βουτιές και εκδρομές που θα μας κάνουν να ξεχάσουμε τον χειμώνα που πέρασε. Και θα γίνει ακόμη πιο ξεχωριστό, αν επιλέξουμε το ταξίδι με αυτοκίνητο.

Καλή παρέα, προσεκτικός – αλλά όχι αυστηρός – σχεδιασμός και, φυσικά, κέφι και μπρίο είναι τα συστατικά του απόλυτου road trip. Δείτε γιατί φέτος είναι η χρονιά που πρέπει να το δοκιμάσετε.

Διαδρομές που ισοπεδώνουν την καμπύλη

Στις φετινές μας διακοπές, θα είμαστε πιο… αντικοινωνικοί. Και ένα αυτοκίνητο μάς δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε τα μέτρα μας ήδη από το ταξίδι. Μέσα του χωράει η παρέα μας, όλα (μα όλα) τα πράγματά μας – και άλλος κανείς.

Για να είμαστε σίγουροι πως κρατάμε τον κοροναϊό μακριά, επιλέγουμε την ενοικίαση αυτοκινήτου από αξιόπιστες εταιρείες, όπως η Avis, που λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας για τη μέγιστη ασφάλειά μας.

Το ξένο είναι πιο γλυκό

Και μιλάμε για ενοικίαση αυτοκινήτου, γιατί το πιθανότερο είναι πως το δικό μας είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της πόλης. Όσο κι αν βολεύει ένα μικρό όχημα, όμως, στο παρκάρισμα, ίσως η ονειρική σας διαδρομή απαιτεί ένα SUV – ή η παρέα σας έχει ανάγκη από ένα μεγαλύτερο, οικογενειακό αυτοκίνητο για να χωρέσει ολόκληρη.

Ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνετε, η ενοικίαση αυτοκινήτου για τις διακοπές σας μπορεί να αποδειχθεί οικονομικά συμφέρουσα, αφού οι κορυφαίες εταιρείες της αγοράς προσφέρουν ολοκαίνουργια μοντέλα αυτοκινήτων με χαμηλή κατανάλωση και ενίοτε προσφορές και συνεργασίες, που ρίχνουν ακόμη περισσότερο την τιμή.

Μυστικοί προορισμοί έξω από την πεπατημένη

Κάθε μέρος, ακόμη και το πλέον διάσημο και δημοφιλές, κρύβει μικρά άγνωστα διαμαντάκια. Ένα αυτοκίνητο σας επιτρέπει να τα ανακαλύψετε ένα προς ένα, μεταφέροντάς σας στο πιο απομακρυσμένο χωριό, την πιο μυστική παραλία, το πιο μαγευτικό δάσος. Απλώς, πριν ξεκινήσετε θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως έχετε επιλέξει και το κατάλληλο αυτοκίνητο για όλες αυτές τις διαδρομές.

Από τον τουρισμό πίσω στο ταξίδι

Μιας και μιλήσαμε για τις προετοιμασίες πριν την εκκίνηση, ας μην ξεχνάμε το μεγαλύτερο plus των διακοπών με αυτοκίνητο: Μπορείτε να ξεκινήσετε ό,τι ώρα θέλετε, να κάνετε όσες στάσεις επιθυμείτε σε όποιο μέρος σας εμπνεύσει και να προσθέσετε παρακάμψεις χωρίς να δεσμεύεστε από συγκεκριμένη ώρα αναχώρησης. Καθόλου άσχημα, έτσι δεν είναι;

Ευελιξία σε τιμή ευκαιρίας

Δεν είναι μόνο η διαδρομή προς τον προορισμό, αλλά και οι δυνατότητες που ανοίγει το αυτοκίνητο μετά την άφιξή σας: Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα κατάλυμα ελαφρώς έξω από το κέντρο της περιοχής, κερδίζοντας και σε άνεση – αφού εκεί δεν θα είστε ο ένας επάνω στον άλλο – αλλά και σε χρήμα, καθώς συνήθως εκεί βρίσκονται οι οικονομικότερες επιλογές.

Και φυσικά, η ενοικίαση του αυτοκινήτου μπορεί να γίνει σε πολύ συμφέρουσα τιμή, μέσα από εταιρείες που προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα από σύγχρονα μοντέλα αυτοκινήτων με χαμηλή κατανάλωση, αλλά και αρκετές προσφορές και συνεργασίες, για να βρείτε ακριβώς αυτό που σας ταιριάζει.

Τι να προσέξετε

  • Μην γεμίσετε υπερβολικά το πρόγραμμα του road trip σας. Θέλετε χρόνο για χαλάρωση, αλλά και για να προσθέσετε μυστικά της περιοχής στα οποία θα σας καθοδηγήσουν οι ντόπιοι.
  • Αν πρόκειται να καλύψετε μεγάλες αποστάσεις, δώστε προσοχή στις προβλέψεις για τον καιρό, και βρείτε εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξετε κάποιον από τους προορισμούς σας.
  • Πριν ξεκινήσετε, κλείστε τα δωμάτια που σας ενδιαφέρουν σε δύο ή το πολύ τρεις περιοχές στη διαδρομή σας, που θα λειτουργούν ως κέντρα για εξερευνήσεις τριγύρω. Μην το παρακάνετε επιλέγοντας ένα για κάθε βράδυ, γιατί θα καταλήξετε να τα βλέπετε όλα φευγαλέα.
  • Δώστε προσοχή στον τύπο του αυτοκινήτου που θα μισθώσετε, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα καλύψει τις ανάγκες σας και εξερευνήστε το πλήθος μοντέλων, τιμών και προσφορών που προσφέρει η Avis για όλους τους μεγάλους προορισμούς της Ελλάδας, για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024