Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γυναίκα φωτογραφίζεται με σπάνια δερματική πάθηση και συγκλονίζει

Γυναίκα φωτογραφίζεται με σπάνια δερματική πάθηση και συγκλονίζει

Σπάει τα πρότυπα ομορφιάς και στέλνει το δικό της μήνυμα.

Είναι γεγονός πως το Instagram έχει «πλημμυρίσει» από φωτογραφίες γυναικών που παρουσιάζουν το τέλειο σώμα, το τέλειο πρόσωπο, το τέλειο δέρμα. Όλες όμως γνωρίσουμε πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

Αντί λοιπόν να μπαίνουμε στο τρυπάκι και να αναρωτιόμαστε γιατί εμείς δεν είμαστε έτσι ή γιατί δεν επεξεργαζόμαστε τις φωτογραφίες μας ας αποδεχτούμε τον εαυτό μας όπως είναι. Με τα προτερήματα και τα ελαττώματά του. Ας αγαπήσουμε το σώμα μας με τις ατέλειές του και ας ζήσουμε όπως εμείς θέλουμε. Αυτό ακριβώς το μήνυμα προσπαθεί να περάσει η Lucy Beal Lott.

Το 20χρονη από το Τέξας που σπουδάζει στη Σκωτία γεννήθηκε με μια σπάνια δερματική πάθηση που ονομάζεται «Αυτοσωματική υπολειπόμενη πομφολυγώδης επιδερμόλυση» (Recessive Dystrophic Epidermolysis Bullosa -RDEB).

Πρόκειται για μια ασθένεια που είναι σπάνια, γενετική και δερματολογική. Χαρακτηρίζεται από φυσαλίδες (πομφόλυγες) του δέρματος και των βλεννογόνων, ως αποτέλεσμα της επαφής, οι οποίες επουλώνονται με ουλές. Για την αντιμετώπισή της δεν υπάρχει θεραπεία. Συχνά προκαλεί θάνατο ενώ το προσδόκιμο ζωής είναι τα 30 χρόνια.

Η νεαρή Lucy που αντιμετωπίζει την ασθένεια αυτή προσπαθεί να κρατά θετική στάση και δεν διστάζει να μιλήσει για τη ζωή της προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να τον ενημερώσει. «Το δέρμα μου σκίζεται και βγάζει φουσκάλες ακόμη και με το πιο απλό άγγιγμα. Συχνά πρέπει να επιδένω τις πληγές», αναφέρει η ίδια στο BBC.

Επίσης, στον λογαριασμό της στο Instagram μοιράζεται φωτογραφίες από την καθημερινότητά της με τους χιλιάδες ακολούθους της να την αποθεώνουν κα να της δίνουν δύναμη. Μάλιστα, πρόσφατα φωτογραφήθηκε από την διάσημη φωτογράφο Linda Blacker ως άλλη Περσεφόνη.

Στο κόνσεπτ φορά λευκά εσώρουχα και λουλούδια στα μακριά μαλλιά της και είναι περιτριγυρισμένη από πεταλούδες, μεταξύ ουρανού και γης. Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024