
Παρεμπόριο: Πρόστιμα 41.000 ευρώ την περασμένη εβδομάδα – Κατασχέθηκαν 2.180 προϊόντα «μαϊμού»
Πρόστιμα συνολικού ύψους 41.000 ευρώ επιβλήθηκαν στην αγορά, την περασμένη εβδομάδα, μετά τους ελέγχους για παράνομο εμπόριο στις Περιφέρειες Αττικής, Ιονίων Νήσων και Κεντρικής Μακεδονίας
Πρόστιμα συνολικού ύψους 41.000 ευρώ επιβλήθηκαν στην αγορά, την περασμένη εβδομάδα, μετά τους ελέγχους για παράνομο εμπόριο στις Περιφέρειες Αττικής, Ιονίων Νήσων και Κεντρικής Μακεδονίας.
Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας. Στην ανακοίνωσε σημειώνονται τα εξής:
1. Κατά το χρονικό διάστημα από 21.06.2021 έως και 27.06.2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 197 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 48 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.
2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία οι επιχειρήσεις της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα στις Περιφέρειες Αττικής, Ιονίων Νήσων και Κεντρικής Μακεδονίας.
3. Επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 41.000 ευρώ, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017) και του ν. 4712/2020 – άρθρο 18, που αφορά σε διοικητικές κυρώσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων.
4. Κατασχέθηκαν 2.180 τεμάχια απομιμητικών ειδών, από τα οποία τα 663 τεμάχια πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops).
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Απολογούνται οι 17 συλληφθέντες από τη Βόρεια Ελλάδα
- «Μια γυναίκα που είναι εύκολο να αγαπήσεις» – Ο Κιάνου Ριβς μιλά για τον έρωτά του με την Αλεξάνδρα Γκραντ
- Θεσσαλονίκη: Τσουχτερό πρόστιμο σε 49χρονη που είχε γάτες δεμένες με σχοινί στο μπαλκόνι της
- Νέα σενάρια για Βλαχοδήμο: «Θέλει Σεβίλλη, αλλά η Νιουκάστλ μιλάει με άλλη ομάδα»
- «Διακήρυξη της Ρόδου» με επίκεντρο τις τοπικές πραγματικότητες και την ισχυρή περιφερειακή συνεργασία
- Η FIFA προχωράει σε αλλαγές στο VAR ενόψει Μουντιάλ – Τι είναι ο νέος κανονισμός «αντί-Άρσεναλ»



