Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκά Νερά: Οι 37 ημέρες αλλοίωσης της αλήθειας - Οι κρυφές επαφές του πιλότου ίσως αποκαλύψουν το κίνητρο

Γλυκά Νερά: Οι 37 ημέρες αλλοίωσης της αλήθειας – Οι κρυφές επαφές του πιλότου ίσως αποκαλύψουν το κίνητρο

Στο μικροσκόπιο του ανακριτή θα μπει το πιθανό κίνητρο της δολοφονίας και η προμελέτη του εγκλήματος. Εκτός από τους μάρτυρες, που θα κληθούν ενώπιόν του, ο ανακριτής θα αναμένει εντός των επόμενων ημερών και επιπλέον στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια

Μπορεί ο 33χρονος συζυγοκτόνος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος να βρίσκεται στις φυλακές και πλέον το ενδιαφέρον να στρέφεται στο μέλλον της μικρής Λυδίας, το οποίο αναμένεται να κριθεί τις επόμενες μέρες, ωστόσο η υπόθεση δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά φαίνεται πως… έχει πολλά κρυμμένα μυστικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA ο ανακριτής έχει ήδη έχει αποστείλει κλήσεις σε μάρτυρες, προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται κυρίως για ανθρώπους από το περιβάλλον του ζευγαριού -συγγενείς, φίλους, αλλά και την σύμβουλο στην οποία είχαν απευθυνθεί και πήγαιναν για συνεδρίες μέχρι και τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πρώτος στόχος του ανακριτή, όπως αναφέρεται, είναι να ξεκαθαρίσει ποια ήταν πραγματικά η σχέση της 20χρονης Καρολάιν με τον άνδρα που δεν δίστασε να της αφαιρέσει τη ζωή και ποια ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν, πέραν των όσων ισχυρίστηκε ο συζυγοκτόνος.

Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε σήμερα η Σταματία Μάρκου, συνήγορος της «ψυχολόγου» του ζευγαριού, Ελένης Μυλωνοπούλου.

Συγκεκριμένα, η κ. Μάρκου είπε πως η Καρολάιν ήθελε να εγκαταλείψει τον Μπάμπη από τον Νοέμβριο και να βρει μια κατοικία κοντά στη σχολή μαγειρικής στην οποία και σκόπευε να φοιτήσει. Η ίδια συμπλήρωσε πως η 20χρονη κοπέλα είχε αποκαλύψει στη σύμβουλο ότι η σχέση τους είχε φτάσει σε τέλμα, ότι φοβόταν πάρα πολύ τον Αναγνωστόπουλο και πως της ζητούσε συμβουλές πώς να διαχειριστεί το πρόβλημα αυτό.

Έτσι, στο μικροσκόπιο του ανακριτή θα μπει το πιθανό κίνητρο της δολοφονίας και η προμελέτη του εγκλήματος. Εκτός από τους μάρτυρες, που θα κληθούν ενώπιόν του, ο ανακριτής θα αναμένει εντός των επόμενων ημερών και επιπλέον στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

«Κλειδί» η πραγματογνωμοσύνη

Το κυριότερο απ’ αυτά τα στοιχεία, είναι η πραγματογνωμοσύνη για την κάμερα, που ήταν τοποθετημένη στο σαλόνι της μεζονέτας. Ο ίδιος ο πιλότος, όταν ομολόγησε την δολοφονία της Καρολάιν, έπειτα από 37 ολόκληρες ημέρες, παραδέχτηκε ότι έβγαλε την κάρτα μνήμης και την κατέστρεψε.

Η πραγματογνωμοσύνη, που εκτιμάται ότι θα βρίσκεται σύντομα στα χέρια του ανακριτή, αναμένεται να αποκαλύψει ποια ώρα ακριβώς έβγαλε ο συζυγοκτόνος την κάρτα μνήμης, στοιχείο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό ως προς την προμελέτη του εγκλήματος. Εφόσον εισέλθουν και νέα στοιχεία στη δικογραφία, τότε ο ανακριτής πιθανόν να καλέσει εκ νέου τον 33χρονο πιλότο, για συμπληρωματική απολογία αναφορικά με τα νέα ευρήματα.

Σε ο,τι αφορά στην επιμέλεια της μικρής Λυδίας, πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, αναφέρουν ότι η διάταξη των εισαγγελέων ανηλίκων για το ποιος θα πάρει την επιμέλεια του βρέφους, αναμένεται να βγει ενδεχομένως αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα.

Η σκηνοθεσία της δολοφονίας «εξαφάνισε» στοιχεία για το κίνητρο

Σε κάθε περίπτωση, το κίνητρο του εγκλήματος αποτελεί ένα βασικό ερώτημα για την υπόθεση. Σύμφωνα, πάντα με το ρεπορτάζ του MEGA, δεν είχε τεθεί υπό παρακολούθηση το κινητό τηλέφωνο του συζυγοκτόνου για το χρονικό διάστημα των 37 ημερών που έπαιζε θέατρο προσπαθώντας να πείσει τις αστυνομικές αρχές και την κοινή γνώμη ότι «ληστές» εισέβαλαν στη μεζονέτα και ο «αρχηγός» δολοφόνησε την Καρολάιν.

Άρα, δεν υπάρχει σαφής εικόνα με ποιους επικοινωνούσε και τι έλεγε, στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν «φως» στο κίνητρο του στυγερού εγκλήματος. Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, τώρα πια επιχειρείται να αντληθούν αυτά τα στοιχεία από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων και ορισμένων καταγραφών.

Η τελευταία παράσταση του συζυγοκτόνου: Γιατί δεν ήθελε να πάει στο μνημόσυνο της Καρολάιν

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος χαράσσοντας την υπερασπιστική γραμμή του υποστηρίζει πως το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο. Ωστόσο τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν πολλά ερωτήματα και υπονομεύουν τους ισχυρισμούς του πιλότου.

Ο συζυγοκτόνος είχε «στήσει» με κάθε λεπτομέρεια την ιστορία, καθώς και το πως θα προστάτευε τον εαυτό του όταν εμφανίζονταν οι πρώτες υποψίες σε βάρος του. Όπως και έγινε…

Ο πιλότος προσπαθούσε με κάθε τρόπο να χειραγωγήσει τους συνομιλητές του και να παρουσιάζει τον εαυτό του σαν θύμα, που ενώ είχε χάσει την γυναίκα της ζωής του, ο «καχύποπτος κόσμος», επηρεασμένος από τους δημοσιογράφους, τον… έστηνε στον τοίχο και είχε δεύτερες σκέψεις για εκείνον.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, ο δολοφόνος ήθελε να αποφύγει το μνημόσυνο της συζύγου του, καθώς όπως έλεγε σε συνομιλητές του υπήρχαν ψίθυροι και υπόνοιες ανάμεσα στους κατοίκους του νησιού ότι εκείνος ήταν ο δολοφόνος.

Αντιθέτως, έλεγε ότι δεν φοβόταν την μητέρα της Καρολάιν, αφού ισχυριζόταν ότι η μητέρα της 20χρονης γνωρίζει ότι είναι αθώος. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι ότι λίγο πριν συλληφθεί έλεγε πως «η μητέρα της Καρολάιν είναι στο πλευρό μου».

Πρόκειται για την ημέρα που αγκαλιάζει τη μητέρα της Καρολάιν, λίγο πριν φύγει από την Αλόννησο για τη ΓΑΔΑ. Η φωτογραφία ακόμα και σήμερα προκαλεί σοκ. Λίγες ώρες μετά, η μητέρα της Καρολάιν θα μάθει ότι αγκάλιαζε τον δολοφόνο του παιδιού της…

Επιπλέον, ο 33χρονος φοβόταν να κυκλοφορεί με το αυτοκίνητό του και επέλεγε τη μηχανή του, έτσι ώστε φορώντας το κράνος να μπορεί να κρύβεται από τα βλέμματα εκείνων που τον υποψιάζονταν για την στυγερή δολοφονία της 20χρονης.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024