Η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αύξηση των νέων κρουσμάτων, την οποία οι Αρχές αποδίδουν στην υψηλή μεταδοτικότητα του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κοροναϊού, αλλά και στην αργή πρόοδο του προγράμματος εμβολιασμού

Μία κεντρική περιοχή της Ρωσίας ανέστειλε σήμερα τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 εξαιτίας της έλλειψης εμβολιαστικών δόσεων, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, καθώς η χώρα ανέφερε τη μεγαλύτερη αύξηση ημερήσιων κρουσμάτων μόλυνσης από την Covid-19 μετά τα μέσα Ιανουαρίου.

Η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αύξηση των νέων κρουσμάτων, την οποία οι Αρχές αποδίδουν στην υψηλή μεταδοτικότητα του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κοροναϊού, αλλά και στην αργή πρόοδο του προγράμματος εμβολιασμού, με τους θανάτους να έχουν χθες καταγράψει αύξηση ρεκόρ στην πρωτεύουσα, Μόσχα.

Μετά τις ελλείψεις στις εμβολιαστικές δόσεις, έγινε αναστολή των εμβολιασμών από χθες σε μερικά κέντρα εμβολιασμού στις περιοχές Μπασκίρια και Χαμπάροφσκ.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών Υγείας στην κεντρική περιοχή Ουντμουρτία δήλωσαν πως οι εμβολιασμοί θα ανασταλούν μέχρι τη Δευτέρα, εξαιτίας δυσχέρειας στον εμβολιασμό.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι το ζήτημα θα επιλυθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και ο πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, ανακοίνωσε πρόσθετες δαπάνες 346,80 εκατομμυρίων δολαρίων για τον τομέα της υγείας και την περίθαλψη των ασθενών με Covid-19.

Μέχρι σήμερα 21 εκατομμύρια Ρώσοι από το συνολικό πληθυσμό των 144 εκατομμυρίων κατοίκων της Ρωσίας έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 21.665 νέα κρούσματα μόλυνσης από την Covid-19, με 619 νέους θανάτους.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr