Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε βρισκόταν στο ελικόπτερο μαζί με τους υπουργούς Αμυνας και Εσωτερικών της κυβέρνησής του, αντίστοιχα τους Διέγο Μολάνο και Ντανιέλ Παλάσιος, καθώς και τον Σιλβάνο Σεράνο, κυβερνήτη της περιφέρειας Νόρτε δε Σαντανδέρ, που γειτονεύει με τη Βενεζουέλα.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, ο Ιβάν Ντούκε, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι το ελικόπτερο με το οποίο ταξίδευε συνοδευόμενος από υπουργούς και αυτοδιοικητικό αξιωματούχο έγινε στόχος πυρών κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα.

«Τρύπες από σφαίρες»

Εκανε λόγο περί «άνανδρης επίθεσης» και τόνισε πως «είναι ορατές τρύπες από σφαίρες» στο προεδρικό ελικόπτερο, προσθέτοντας ότι η ασφάλειά του απέτρεψε «κάτι θανάσιμο».

Ο κ. Ντούκε βρισκόταν στο ελικόπτερο μαζί με τους υπουργούς Αμυνας και Εσωτερικών της κυβέρνησής του, αντίστοιχα τους Διέγο Μολάνο και Ντανιέλ Παλάσιος, καθώς και τον Σιλβάνο Σεράνο, κυβερνήτη της περιφέρειας Νόρτε δε Σαντανδέρ, που γειτονεύει με τη Βενεζουέλα.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το χωριό Σαρδινάτα και κατευθυνόταν στην Κούκουτα, την πρωτεύουσα της περιφέρειας που βρίσκεται πάνω στα σύνορα.

Στην περιοχή αυτή, όπου επικρατεί μεγάλη ανασφάλεια, συγκρούονται η οργάνωση που επισήμως είναι η τελευταία που συνεχίζει τον ένοπλο αγώνα στην Κολομβία, ο Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), οι Pelusos – υπολειμματική ομάδα οργάνωσης μαοϊστών ανταρτών που επισήμως έχει διαλυθεί κι εγκαταλείψει τον ένοπλο αγώνα -, αποστάτες των άλλοτε Επαναστατικών Ενοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), καθώς και διάφορες συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά.

«Το κράτος μας είναι ισχυρό»

«Δεν εκφοβιζόμαστε από τη βία, ούτε από τρομοκρατικές ενέργειες. Το κράτος μας είναι ισχυρό, η Κολομβία είναι αρκετά ισχυρή για να αντιμετωπίσει αυτό το είδος απειλής», διαβεβαίωσε ο αρχηγός του κράτους.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα σημειώθηκε επίθεση με αυτοκίνητο-βόμβα στη βάση της 30ής Ταξιαρχίας του στρατού στην Κούκουτα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες στρατιωτικοί και μερικοί σύμβουλοί τους των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

Ο κ. Μολάνο επέρριψε την ευθύνη στον ELN. Η ηγεσία της οργάνωσης διέψευσε ότι επρόκειτο για ενέργεια των μαχητών της.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr