Ο κ. Καπραβέλος χτύπησε καμπανάνι για τους ανεμβολίαστους, τονίζοντας πως όσοι μπήκαν στις ΜΕΘ δεν ήταν εμβολιασμένοι

Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Nίκος Καπραβέλος σημείωσε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί, όσο αφορά την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, «αλλά ο δείκτης θανάτων είναι στενάχωρος».

Χτύπησε καμπανάνι για τους ανεμβολίαστους, τονίζοντας πως όσοι μπήκαν στις ΜΕΘ δεν ήταν εμβολιασμένοι. «Είναι συγκλονιστική η εμπειρία μας εδώ στο νοσοκομείο».

Ο εμβολιασμένος δεν κινδυνεύει

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Open, o εμβολιασμένος δεν κινδυνεύει. «Ο ανεμβολίαστος μπορεί να χάσει τη ζωή του. Μην περιμένουν άλλο». «Είναι μεγάλη η ανησυχία που έχουμε για τις μεταλλάξεις. Το βρετανικό στέλεχος μας προκάλεσε καταστροφή. Και ο Δέλτα θα μας προκαλέσει νέα καταστροφή. Τα μισά κρούσματα στο Ισραήλ είναι από ινδική μετάλλαξη σε εμβολιασμένους» είπε αναφορικά με τον κίνδυνο των μεταλλάξεων, ενώ σημείωσε ότι η ινδική μετάλλαξη προσβάλλει κυρίως τους νέους.

«Να τηρούμε τα μέτρα ακόμη, ειδικά το καλοκαίρι που επικρατεί η Δέλτα» σημείωσε ενώ σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να φοράμε μάσκες ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.

«Ο εμβολιασμός πρέπει να είναι υποχρεωτικός σε όλους» τόνισε ο κ. Καπραβέλος, διαφορετικά το τέταρτο κύμα θα είναι αναπόφευκτο αν προχωρήσουμε τόσο χαλαρά, όπως είπε. «Είναι ανήθικη η στάση του ανεμβολίαστου! Μολύνει τον διπλανό του».

Η Κική Σονίδου, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε ότι υπήρξε μια χαλάρωση που ευθύνεται για τη νέα αύξηση των κρουσμάτων. «Εξαιτίας του Δ και του Δ plus. Είχαμε 35.304 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαμε πάνω από 25 μεταλλάξεις. Είναι αποτρεπτικοί οι περιορισμοί για να ταξιδέψουμε στην Ελλάδα» σημείωσε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr