Κοροναϊός-Εμβόλια mRNA: Ακατάλληλα για νέους 18-22 ετών, λέει ο εφευρέτης των mRNA
Ο άνθρωπος που φέρεται να επινόησε την τεχνολογία mRNA, η οποία χρησιμοποιείται σήμερα από φαρμακευτικές στα εμβόλια κατά της Covid, είπε ότι «δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία σχετικά με τους κινδύνους για τους έφηβους και τους νεαρούς ενήλικες» και δεν πιστεύει ότι πρέπει οι συγκριμένες ηλικιακές ομάδες να ωθούνται σε εμβολιασμό
Ο εφευρέτης των εμβολίων mRNA, Ρόμπερτ Μαλόουν, κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ πως «δεν είναι διαφανής σχετικά με τους κινδύνους» των εμβολίων κατά της Covid-19, στη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox.
«Δεν νομίζω ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα», δήλωσε ο Μαλόουν, αναφερόμενος σε άτομα ηλικίας 18 έως 22 ετών, προσθέτοντας πως «δυστυχώς δεν έχει γίνει επαρκής ανάλυση κινδύνου-οφέλους».
«Ανησυχώ επειδή ξέρω ότι υπάρχουν κίνδυνοι, αλλά δεν έχουμε πρόσβαση σε δεδομένα. Και έτσι, είμαι της άποψης ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν εάν θα δεχτούν εμβόλια ή όχι, ειδικά επειδή αυτά είναι πειραματικά εμβόλια», σημείωσε ο Μαλόουν.
Ο εφευρέτης των mRNA εμβολίων μοιράστηκε τις ανησυχίες του, την ίδια μέρα που μια συμβουλευτική ομάδα των CDC ανέφερε ότι υπάρχει «πιθανή σύνδεση» μεταξύ σπάνιων περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, που έχουν εμβολιαστεί με τα σκευάσματα Pfizer/BioNTech και Moderna.
- Γιατί αυξάνονται τα προβλήματα συμπεριφοράς στους σκύλους που ζουν στην πόλη;
- Ο CEO της Euroleague θα συζητήσει με 8 ομάδες για νέο συμβόλαιο
- Καβάλα: Αστυνομικός αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο AT
- Οι Αθώοι: Η ώρα της καταδικαστικής απόφασης πλησιάζει
- «Επιχείρηση συγκάλυψη» από την κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές – Σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση
- Κίνα: Hotpot, τσάι με φυσαλίδες και αθλητικά ρούχα – Το «made in China» τρεντάρει στις διεθνείς αγορές
- Χρυσοχοΐδης: Νομοθετική ρύθμιση για ηλεκτρικά πατίνια προανήγγειλε
- Στον ανακριτή οι 3 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 36χρονου στη Νέα Μάκρη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442