Σύνοδος Κορυφής: Σε επιφυλακή για να αποφευχθούν εντάσεις από την Τουρκία
«Θα συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί όλο το καλοκαίρι και σε πλήρη στήριξη έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου», δήλωσε ο Εμμανουέλ Μακρόν
«Οι εντάσεις με την Τουρκία έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
«Θα συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί όλο το καλοκαίρι και σε πλήρη στήριξη έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου», δήλωσε ο Εμμανουέλ Μακρόν, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η ΕΕ “επαναδεσμεύεται” σε μια «συνεργασία» με την Τουρκία στο θέμα των προσφύγων. Όπως είπε, η Τουρκία έχει σημαντικό ρόλο και ευθύνη στο ζήτημα των προσφύγων και ως εκ τούτου «αποσαφηνίσαμε τη στρατηγική μας για τη χρηματοδότηση στο ζήτημα αυτό».
Σε ό,τι αφορά τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία, ο Εμ. Μακρόν είπε ότι είναι “ξεκάθαρα” και έρχονται σε συνέχεια των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου.
Σημείωσε, τέλος, ότι η ΕΕ ενθαρρύνει την Τουρκία να συνεχίσει τις προσπάθειες για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.
- Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.: Παρουσιάστηκαν ιστορικό βιβλίο και ντοκιμαντέρ για την εξέλιξη των ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα
- Ο Κάνιε Γουεστ θα πληρώσει πάνω από 400.000 δολάρια για πνευματικά δικαιώματα
- «Καμία ανοχή σε φαινόμενα δολιοφθοράς της δημόσιας περιουσίας» λέει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
- Μουρ: «Λατρεύω το ελληνικό φαγητό – Ο Τρινκιέρι είναι ξεχωριστός προπονητής»
- Εργασίες αποκατάστασης τμημάτων του ποταμού Φαρσαλίτη
- Νέος επεξεργαστής της NASA θα εκτοξεύσει την ΑΙ στο Διάστημα
- Το μοναδικό τροχαίο της Ελένης Ράντου το προκάλεσε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου
- ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη: Θα ζητήσετε από τον πρωθυπουργό να πείσει τη σύζυγό του να μεταφέρει στην Ελλάδα τα χρήματα που διατηρεί σε λογαριασμούς του εξωτερικού;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442