Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Euro 2004: Όταν ο Χαριστέας τελείωσε τους Γάλλους

Euro 2004: Όταν ο Χαριστέας τελείωσε τους Γάλλους

Ήταν μια μέρα σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια όταν ο Άγγελος Χαριστέας με μια κεφαλιά κανονικά έριχνε στο καναβάτσο τη Γαλλία του Ζιντάν κι έστελνε την Ελλάδα στα ημιτελικά του Euro.

Το πρώτο μεγάλο θαύμα ήταν ήδη γεγονός. Η Εθνική Ελλάδος του Ότο Ρεχάγκελ όχι μόνο είχε πάρει την πρώτη της νίκη σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης αλλά είχε καταφέρει να προκριθεί στα προημιτελικά του Euro 2004 με αντιπάλους στον όμιλο την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Στις 25 Ιουνίου του μαγικού εκείνου καλοκαιριού, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ερχόταν αντιμέτωπο όμως με τη μεγαλύτερη έως τότε πρόκληση της ιστορίας του. Η Γαλλία του μεγάλου Ζινεντίν Ζιντάν και των υπόλοιπων αστέρων βρέθηκε στον δρόμο του «πειρατικού» και στα χαρτιά φάνταζε το απόλυτο φαβορί ούσα και η προηγούμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Στο γήπεδο όμως, τα παιδιά του Γερμανού αρχιτέκτονα έδειξαν ότι σε αυτό το τουρνουά ήταν έτοιμοι για πολύ μεγάλα πράγματα. Από κόρνερ του Άγγελου Μπασινά ο Χαριστέας με κεφαλιά νίκησε τον Φαμπιάν Μπαρτέζ για το 1-0 στο 65′ με το σκορ να μένει μέχρι το τέλος στέλνοντας τους «τρικολόρ» σπίτι τους και την Ελλάδα στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η αρμάδα του Ότο όμως δεν ήταν μόνη της στο «Ζοσέ Αλβαλάδε». Μερικές χιλιάδες Έλληνες είχαν δώσει κάτι παραπάνω από δυναμικό παρόν στις κερκίδες κερδίζοντας κατά κράτος τη δική τους μάχη με το πάρτι να είναι ξέφρενο μετά το τέλος του ματς. Τόσο στην Πορτογαλία όσο και στην Ελλάδα που δεν κοιμήθηκε εκείνη τη νύχτα.

Ήταν η πιο σπουδαία, η πιο λαμπρή μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ, μέχρι την επόμενη, που δεν άργησε να έρθει.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Δέλλας, Καψής, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Μπασινάς (84′ Τσιάρτας), Καραγκούνης, Χαριστέας, Νικολαΐδης (60′ Λάκης)

Γαλλία (Ζακ Σαντινί): Μπαρτέζ, Τουράμ, Λιζαραζού, Γκαλάς, Σιλβέστρ, Μακελελέ, Πιρές (79′ Ροτέν), Ντακούρ (71′ Βιλτόρ), Ζιντάν, Ανρί, Τρεζεγκέ (71′ Σαχά)

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024