Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Euro 2004: Η πιο γλυκιά ήττα του «πειρατικού»

Euro 2004: Η πιο γλυκιά ήττα του «πειρατικού»

Ήταν 20 Ιουνίου του 2004 όταν η Εθνική ομάδα ηττήθηκε με 2-1 από τη Ρωσία αλλά πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του EURO χάρη στο χρυσό γκολ του Ζήση Βρύζα, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Μια κακή βραδιά είχε η Εθνική ομάδα στο μαγικό Euro 2004, αυτή κόντρα στη Ρωσία, στο ματς της 20ης του Ιουνίου στο Αλγκάρβε, αλλά η ήττα με 2-1 δεν της κόστισε.

Οι ήδη αποκλεισμένοι Ρώσοι που έψαχναν μια νίκη για να φύγουν με το κεφάλι ψηλά, μπήκαν δυνατά κι αιφνιδίασαν την Εθνική παίρνοντας προβάδισμα με 2-0 από νωρίς.

Χάρη όμως στο γκολ του Ζήση Βρύζα λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου κι εκμεταλλευόμενο την ήττα της Ισπανίας από την οικοδέσποινα Πορτογαλία στο άλλο ματς του ομίλου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προκρίθηκε, έχοντας υπέρ του τη διαφορά τερμάτων, για πρώτη φορά στην ιστορία του στα προημιτελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Τα παιδιά του Ότο Ρεχάγκελ έδειξαν πως όχι μόνο δεν είχαν πάει για τουρισμό στην Πορτογαλία, όπως πολλοί πίστευαν στο ξεκίνημα, αλλά ήταν έτοιμοι για σπουδαία πράγματα. Τόσο σπουδαία, που η αλήθεια είναι πως ούτε οι ίδιοι μπορούσαν να φανταστούν.

Ρωσία (Γκεόργκι Γιάρτσεφ): Μαλαφέεφ, Ραντίμοφ, Καριάκα (46΄ Σίτσεφ), Γκούσεφ, Μπουλίκιν (46΄ Σέμσοφ), Σαρόνοφ (56΄ Σένικοφ, Ανιούκοφ, Αλένιτσεφ, Εβσέεφ, Κιριτσένκο, Μπουγκάγιεφ.

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης-Σεϊταρίδης, Βενετίδης (89΄ Φύσσας), Δέλλας, Μπασινάς (42΄ Τσιάρτας), Ζαγοράκης, Χαριστέας, Βρύζας, Καψής, Κατσουράνης, Παπαδόπουλος (69΄ Νικολαϊδης).

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024