Ήταν 20 Ιουνίου του 2004 όταν η Εθνική ομάδα ηττήθηκε με 2-1 από τη Ρωσία αλλά πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του EURO χάρη στο χρυσό γκολ του Ζήση Βρύζα, για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Μια κακή βραδιά είχε η Εθνική ομάδα στο μαγικό Euro 2004, αυτή κόντρα στη Ρωσία, στο ματς της 20ης του Ιουνίου στο Αλγκάρβε, αλλά η ήττα με 2-1 δεν της κόστισε.
Οι ήδη αποκλεισμένοι Ρώσοι που έψαχναν μια νίκη για να φύγουν με το κεφάλι ψηλά, μπήκαν δυνατά κι αιφνιδίασαν την Εθνική παίρνοντας προβάδισμα με 2-0 από νωρίς.
Χάρη όμως στο γκολ του Ζήση Βρύζα λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου κι εκμεταλλευόμενο την ήττα της Ισπανίας από την οικοδέσποινα Πορτογαλία στο άλλο ματς του ομίλου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προκρίθηκε, έχοντας υπέρ του τη διαφορά τερμάτων, για πρώτη φορά στην ιστορία του στα προημιτελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης.
Τα παιδιά του Ότο Ρεχάγκελ έδειξαν πως όχι μόνο δεν είχαν πάει για τουρισμό στην Πορτογαλία, όπως πολλοί πίστευαν στο ξεκίνημα, αλλά ήταν έτοιμοι για σπουδαία πράγματα. Τόσο σπουδαία, που η αλήθεια είναι πως ούτε οι ίδιοι μπορούσαν να φανταστούν.
Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 91-79 του Περιστερίου Betsson έχοντας κορυφαίους τους Μέλβιν (29) και Ταϊρί (19) κι έκανε το 1-0 στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Stoiximan GBL.
Στην αναποτελεσματικότητα των παικτών στις αρκετές τελικές που δημιούργησαν στην Τούμπα, απέδωσε την ήττα του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.