Το ΜέΡΑ 25 υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση φοβάται την ελεύθερη και αναλυτική σκέψη που οι κοινωνικές επιστήμες και τα καλλιτεχνικά μαθήματα καλλιεργούν στους μαθητές, που τους θέλει στείρους παπαγάλους, ανενεργούς πολίτες, πειθήνιους εργαζόμενους και βέβαια καλούς πελάτες για τα κάθε είδους ιδιωτικά εκπαιδευτήρια»

Το ΜέΡΑ 25 επιτίθεται με οξείς χαρακτηρισμούς στην υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι «η ανεκδιήγητη υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, επιχειρεί την πλήρη και ολοκληρωτική απαξίωση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας».

Προσθέτει ότι «μετά τα δωράκια προς κάθε ιδιώτη σχολάρχη, με την αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων, την επαναθέσπιση της αποτυχημένης Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) που αφήνει εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεκάδες χιλιάδες μαθητές, την πλήρη διάλυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την κατάργηση ειδικοτήτων που ωθεί τους νέους στην ιδιωτική εκπαίδευση και πάλι, τώρα πρέπει η εκπαιδευτική κοινότητα να αντιμετωπίσει και τις ιδεοληψίες της υπουργού».

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ 25 η κυρία Κεραμέως «χωρίς καμία αιτιολογία, καταργεί πλήρως από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όλες τις κοινωνικές επιστήμες και τα καλλιτεχνικά μαθήματα».

Υπογραμμίζει στην συνέχεια ότι «κατά τη διάρκεια της σημερινής διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, αντιπροσωπεία των καθηγητών των κοινωνικών επιστημών, συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, που για ακόμα μια φορά δήλωσε αναρμόδιος την ώρα που η καθ’ ύλην αρμόδια, η ίδια η υπουργός δε συναντάται μαζί τους».

Το ΜέΡΑ 25 υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση φοβάται την ελεύθερη και αναλυτική σκέψη που οι κοινωνικές επιστήμες και τα καλλιτεχνικά μαθήματα καλλιεργούν στους μαθητές, που τους θέλει στείρους παπαγάλους, ανενεργούς πολίτες, πειθήνιους εργαζόμενους και βέβαια καλούς πελάτες για τα κάθε είδους ιδιωτικά εκπαιδευτήρια».

Καταλήγοντας, το ΜέΡΑ 25 απαιτεί «την άμεση επαναφορά της κοινωνιολογίας που τόσο φοβούνται, και όλων των καλλιτεχνικών μαθημάτων που καλλιεργούν ενεργούς πολίτες, και την άμεση αποκατάσταση των χιλιάδων εκπαιδευτικών που πετάει στο δρόμο».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr