Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παγώνη: Θα πετάξουμε τη μάσκα όταν εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού

Παγώνη: Θα πετάξουμε τη μάσκα όταν εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού

«Από το φθινόπωρο τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Πρέπει μέχρι τότε να καλύψουμε το κενό» δήλωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών

Για τη μετάλλαξη Δέλτα και την επιδημιολογική κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

«Με την μετάλλαξη Δέλτα φοβόμαστε αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Όταν έχεις κάνει το εμβόλιο και τις δύο δόσεις δεν υπάρχει περίπτωση να μπεις στην ΜΕΘ. Δεν υπάρχει στο ιστορικό ούτε ένας. Η μετάλλαξη Δέλτα έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Αυτό που έχει σημασία είναι να γίνουν γρήγορα οι εμβολιασμοί. Τέλος Αυγούστου πρέπει να έχουμε εμβολιαστεί σε ποσοστό 80%. Αν αυξήσουμε τους εμβολιασμούς και έχουμε τείχος ανοσίας 75-80% δεν γίνεται να γυρίσουμε πίσω» εξήγησε η κ. Παγώνη.

Η γιατρός τόνισε ακόμα: «Από το φθινόπωρο τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Πρέπει μέχρι τότε να καλύψουμε το κενό».

Όσον αφορά τις μάσκες η κ. Παγώνη ξεκαθάρισε: «Όταν η επιτροπή εισηγήθηκε να βγάλουμε τις μάσκες διευκρίνισαν ότι πρέπει αυτό να γίνει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και όπου δεν υπάρχει συνωστισμός. Ακόμα και οι εμβολιασμένοι πρέπει να φοράνε μάσκες, γιατί δεν ξέρεις ποιος είναι δίπλα σου. Τη μάσκα θα την έχουμε στην τσέπη μας, στην τσάντα μας. Μπορεί να ξεχνάμε το πορτοφόλι μας αλλά όχι τη μάσκα μας. Όταν φτάσουμε στο 80% των εμβολιασμών τότε θα μπορούμε να πετάξουμε τη μάσκα».

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε ακόμα στις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδί και κατά πόσον είναι ασφαλές να εμβολιαστούν. «Η μία σχολή λέει δεν υπάρχει πρόβλημα και η άλλη είναι πιο επιφυλακτική και θέλει να περιμένει τις μελέτες. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι μπορούν οι γυναίκες να κάνουν το εμβόλιο γιατί δεν επηρεάζει το έμβρυο. Με βάση τις μελέτες που έχουμε τώρα, γιατί τα δεδομένα στην ιατρική αλλάζουν».

«Πρέπει να τονιστεί πόσο σημαντικό είναι το εμβόλιο σχετικά με τις παρενέργειες που κάνει η ίδια η νόσος» τόνισε η ίδια.

«Αυτοί που ήμασταν κάθε μέρα στα νοσοκομεία έπρεπε να γράψουμε βιβλίο. Δεν θα ξεχάσω μια συνάδελφο μου που είχε αρρωστήσει όλη η οικογένεια της. Οι γονείς της, ο άνδρας της και το ένα από τα τρία παιδιά της. Έχασε τους γονείς της, ευτυχώς σώθηκε το παιδάκι και ο άνδρας της. Ζούσαμε κάθε μέρα δύσκολες ιστορίες. Αν λέγαμε προς τα έξω τι συμβαίνει με τους ανθρώπους που δεν είχαν εμβολιαστεί θα είχαμε φράσει στο 95%» είπε συγκλονισμένη η κ. Παγώνη.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024