Κυπριακό: Τη συνδρομή του ΕΛΚ για τη συμμόρφωση της Τουρκίας με το διεθνές δίκαιο ζήτησε ο Αναστασιάδης
Σε παρέμβαση του κατά τη Σύνοδο του ΕΛΚ, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και την άτυπη διάσκεψη που έλαβε χώρα στη Γενεύη, στις 27-29 Απριλίου, και υπογράμμισε τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς για μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος.
Στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συμμετείχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Ανάμεσα σε άλλα, τη Σύνοδο του ΕΛΚ απασχόλησαν το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, το Μεταναστευτικό και οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία και τη Ρωσία.
Σε παρέμβαση του κατά τη Σύνοδο του ΕΛΚ, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και την άτυπη διάσκεψη που έλαβε χώρα στη Γενεύη, στις 27-29 Απριλίου, και υπογράμμισε τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς για μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο, ο ΠτΔ αναφέρθηκε ακόμη στις προτάσεις που έχει υποβάλει για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με στόχο την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου που θα οδηγήσει σε μια διαρκή λύση του προβλήματος, νοουμένου ότι και η άλλη πλευρά επιδείξει καλή θέληση.
Ο Ν. Αναστασιάδης επισήμανε τη συνεχιζόμενη προκλητική στάση της Τουρκίας τόσο στη θάλασσα όσο και επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, με έμφαση στις παράνομες ενέργειες της τουρκικής πλευράς στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.
Εξέφρασε, επίσης, ευχαριστίες προς το ΕΛΚ για τις θέσεις αρχών που τηρεί στο Κυπριακό, ζητώντας παράλληλα τη συνδρομή των μελών του προς την κατεύθυνση της άσκησης επιρροής στην Τουρκία για συμμόρφωση της με το διεθνές δίκαιο.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας