Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
realme: Η εταιρεία που θέλει να κάνει προσιτό το 5G θεωρεί πως η καινοτομία είναι μέρος του ελληνικού πολιτισμού

realme: Η εταιρεία που θέλει να κάνει προσιτό το 5G θεωρεί πως η καινοτομία είναι μέρος του ελληνικού πολιτισμού

Ο Madhav Sheth, VP realme and CEO, realme India & Europe, μιλά στο in.gr για τους λόγους που καθιστούν την Ελλάδα μια τόσο σημαντική αγορά για τη realme, αλλά και για τους λόγους που η δημιουργία προσιτών και προηγμένων 5G smartphones βρίσκεται στην «καρδιά» της φιλοσοφίας της εταιρείας

Πόσα χρόνια χρειάζεται μια εταιρεία τεχνολογίας για να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά; Στην περίπτωση της realme, της κινεζικής εταιρείας που αποτελεί τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο κατασκευαστή smartphone στον κόσμο, αγγίζοντας την έβδομη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, η απάντηση είναι… μόλις τρία χρόνια.

Στο διάστημα αυτό, κατόρθωσε να δημιουργήσει πρωτοποριακά μοντέλα, να γοητεύσει την ευρωπαϊκή και ακόμη περισσότερο την ελληνική αγορά, όπου κατέχει την τρίτη θέση στη δημοτικότητα μεταξύ των καταναλωτών και να θέσει γερές βάσεις για την υλοποίηση του οράματός της: Τον εκδημοκρατισμό της τεχνολογίας 5G μέσα από προσιτές συσκευές υψηλών προδιαγραφών, που θα επιτρέψουν την ένταξή της στις ζωές όλων μας, ανεξάρτητα από τις οικονομικές μας δυνατότητες.

Για όλες αυτές τις επιτυχίες, τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους της realme και τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα αποτελεί τόσο σημαντική αγορά για την εταιρεία, μίλησε στο in.gr ο κ. Madhav Sheth, VP realme and CEO, realme India & Europe.

Μέσα σε μόλις 3 χρόνια, η realme κατάφερε να γίνει ο έβδομος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο. Σε τι αποδίδετε αυτήν την τεράστια επιτυχία; Εάν έκανε τόσο σημαντικά βήματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, πού πιστεύετε – και πού ελπίζετε – να βρεθεί την επόμενη δεκαετία;

Είμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι με την πορεία της realme τα τελευταία τρία χρόνια και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους θαυμαστές μας παγκοσμίως, γιατί χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν δυνατό. Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας της realme έγκειται στην αποστολή και τη φιλοσοφία μας που καθορίζει όλα τα προϊόντα μας: Να δημιουργήσουμε προϊόντα που ορίζουν τις τάσεις σχετικά με τις ανάγκες και τις προσδοκίες των νέων καταναλωτών μας παγκοσμίως και να διαδώσουμε τις τελευταίες καινοτομίες της βιομηχανίας μας μέσω ενός ευρέος φάσματος τιμών.

Ειδικά με τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες μας, έχουμε δείξει την ικανότητά μας να δημιουργούμε αληθινά κορυφαία μοντέλα τα οποία στοχεύουν άμεσα τον ανταγωνισμό στην αγορά υψηλών προδιαγραφών, όπως με τη σειρά GT και την υποστήριξη του δικτύου 5G. Στα επόμενα τρία χρόνια, ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι να φέρουμε τηλέφωνα 5G σε 100 εκατομμύρια νέους καταναλωτές παγκοσμίως.

Η ευρωπαϊκή αγορά είναι μεγάλης σημασίας στρατηγικός στόχος για την realme, ενώ η αγορά της Ελλάδας αποτελεί βασικό μέρος αυτής της στρατηγικής, καθώς αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ήδη ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας παγκοσμίως. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα είναι μια από τις σημαντικότερες αγορές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εταιρεία εισήλθε με επιτυχία στην ελληνική αγορά τον Απρίλιο του 2020. Αυτό αποδεικνύεται από τις πρόσφατες μετρήσεις που ανακοίνωσε η Canalys, οι οποίες κατατάσσουν το realme στην 4η θέση για το πρώτο τρίμηνο του 2021 όσον αφορά τις αποστολές εμπορευμάτων. Στόχος μας είναι να βρεθούμε ακόμη πιο κοντά στο ελληνικό κοινό και να προσφέρουμε στους νέους την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με προϊόντα κορυφαίας τεχνολογίας, ποιότητας και σχεδιασμού.

Η realme επικεντρωνόταν πάντα στην ενδυνάμωση των επιμέρους ομάδων της, μέσω συνεργασιών που διασφαλίζουν την απόλυτη ευθυγράμμιση της εταιρείας με τις ανάγκες των καταναλωτών σε τοπικό επίπεδο. Πιστεύουμε ότι αυτό μας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και ταυτόχρονα μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε.

Ποιο είναι το όραμα της εταιρείας για την Ελλάδα; Ποια χαρακτηριστικά της χώρας την καθιστούν σημαντική αγορά παρά τον μικρό πληθυσμό της;

Όπως ανέφερα, η realme εισήχθη στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2020. Το όραμά μας είναι να προσφέρουμε προϊόντα που συνδυάζουν ισχυρές επιδόσεις με μοντέρνο σχεδιασμό, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη σημασία της αναλογία κόστους / απόδοσης.

Οι μετρήσεις της Canalys αποδεικνύουν ότι αυτή η δέσμευση από την πλευρά μας ικανοποίησε τις ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών, για αυτό και η realme κατατάχθηκε στην 4η θέση για το πρώτο τρίμηνο του 2021 σε αποστολές εμπορευμάτων. Θέλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα στη συγκεκριμένη αγορά, επιτυγχάνοντας μια θέση στο top-3 όσον αφορά τις αποστολές έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Για να το επιτύχουμε αυτό, λαμβάνουμε επίσης υπόψη μία πιο τοπική οπτική της αγοράς στην οποία δραστηριοποιούμαστε: Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πλούσια ιστορική κληρονομιά, οι επιστήμες και η καινοτομία αποτελούν μέρος της ίδιας της απαρχής και του πολιτισμού της. Για αυτόν τον λόγο, πιστεύουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μία αγορά ανοιχτή στον πειραματισμό και στα προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας.

Αποτελεί επομένως την τέλεια αγορά για πειραματισμό και δοκιμή της ελκυστικότητας της νέας παλέτας προϊόντων υψηλής ποιότητας όπως η σειρά GT, με κορυφαίες προδιαγραφές και προσβασιμότητα στο δίκτυο 5G για όλους τους νέους.

Στη realme, επενδύουμε στην ανάπτυξη προϊόντων και των κατηγοριών που απευθύνονται σε όλους τους νέους καταναλωτές, όπως οι πρόσφατες κυκλοφορίες realme 7 & realme 8. Το realme 8Pro είναι το πρώτο τηλέφωνο με κάμερα 108MP και με τιμή που επιτρέπει σε όλους να το αποκτήσουν, χωρίς να έχουμε θυσιάσει την ποιότητα και την απόδοση.

Επιπλέον, σχεδόν πριν από ένα μήνα κυκλοφορήσαμε στην Ελλάδα το realme 8 5G, το πρώτο τηλέφωνο με τιμή κάτω των 300 € στην κατηγορία του, καθώς και το C21, μια προσιτή αλλά κορυφαία συσκευή που φέρει πιστοποιητικό ποιότητας κατασκευής TUV. Αυτά τα χαρακτηριστικά των προϊόντων μας είναι που μας ενισχύουν ακόμη περισσότερο σαν εταιρεία.

«Τόλμησε να κάνεις το άλμα»: Πώς μεταφράζεται αυτή η φιλοσοφία της εταιρείας στην πράξη;

Η realme ιδρύθηκε τον Μάιο του 2018, ως κατασκευαστής συσκευών smartphone με ισχυρή απόδοση και μοντέρνο σχεδιασμό. Η προτροπή «Τολμήστε να κάνετε το άλμα» αποτελεί ενοποιητικό στοιχείο της νέας γενιάς σε όλες τις εποχές. Οι νέοι εξελίσσονται και ξεπερνούν συνεχώς τον εαυτό τους, θέτουν νέα όρια και επαναπροσδιορίζουν τους κανόνες, ενώ με την πρωτοποριακή σκέψη και τις απαιτήσεις τους για αλλαγή, προωθούν συνεχώς τις εξελίξεις της εποχής τους ένα βήμα μπροστά.

Αυτό θέλουμε να κάνουμε μέσω των προϊόντων μας, να διαδώσουμε καινοτομίες υψηλής τεχνολογίας, που καθορίζουν τις τάσεις και που θα ωθήσουν τους νέους σε όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν το πλήρες εύρος των δυνατοτήτων τους και να αναπτυχθούν μέσα σε μια εποχή εκπληκτικής τεχνολογίας η οποία θα είναι προσιτή και για αυτούς.

Το «Τόλμησε να κάνεις το άλμα», σημαίνει ουσιαστικά να προχωράς χωρίς φόβο ή δισταγμό προς το άγνωστο, όπως έκανε ο Madhav Sheth το 2019, όταν έκανε skydiving για να γιορτάσει τις πωλήσεις 130.000 μονάδων του μοντέλου-ορόσημου realme 5 Pro, παρά τον φόβο του για τα ύψη.

Ως εταιρεία με γνώμονα τη νέα γενιά και τις ανάγκες της, όχι μόνο κατανοούμε πλήρως την αγορά-στόχο μας, αλλά μοιραζόμαστε την ίδια νοοτροπία. Η Ελλάδα είναι μια από τις πιο δυναμικές και νεανικές αγορές και ως μέρος της στρατηγικής μας, πιστεύουμε ότι οι Έλληνες καταναλωτές έχουν τη σωστή νοοτροπία να αλλάξουν τον κόσμο γύρω τους και η μάρκα μας είναι ιδιαίτερα υπερήφανη που εξελίσσεται παράλληλα με τους νέους θαυμαστές της.

Μεταξύ των άλλων καινοτομιών της, η realme ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει περισσότερα από 100 προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης (AIoT) το 2021. Μπορείτε να μας δώσετε μια ιδέα για όλα όσα μπορούμε να αναμένουμε; Θα γίνει η τεχνητή νοημοσύνη (AI) αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής των καταναλωτών τα επόμενα χρόνια;

Η εταιρεία πρόκειται να δημιουργήσει ένα ώριμο οικοσύστημα τεχνητής νοημοσύνης AIoT έως το τέλος του έτους, με τουλάχιστον 8 εκατομμύρια συσκευές συνδεδεμένες στο δίκτυο TechLife της realme, που είναι και το επίσημο όνομα της πλατφόρμας λογισμικού AI της εταιρείας.

Περισσότερες συσκευές με επωνυμία realme ανακοινώθηκαν ήδη στην διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε στις 15 Ιουνίου, όπως το realme Watch 2 Pro και το realme TechLife. Η realme TechLife είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ολιστικής στρατηγικής realme 1 + 5 + T AIOT. Πρόκειται μια έξυπνη πλατφόρμα οικιακού οικοσυστήματος καθώς και μια μάρκα τεχνητής νοημοσύνης AIOT.

Η realme συνεργάζεται με κορυφαίους συνεργάτες σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία AIOT στο οικοσύστημά της, ενώ αναπτύσσει επίσης μια σειρά προϊόντων AIOT τα οποία σύντομα θα κυκλοφορήσουν παγκοσμίως. Επιπλέον, λανσάρουμε και τη νέα μας συσκευή GT στην ελληνική αγορά, την κορυφαία συσκευή της realme για φέτος.

Η realme δίνει έμφαση στην πρόσβαση σε τεχνολογία 5G για όλους, δηλώνοντας ακόμη ότι στοχεύει να «διαδώσει» την καινοτόμο αυτή τεχνολογία, όπως αναφέρει. Τι πρέπει να αναμένουμε να αλλάξει στην καθημερινή μας ζωή;

Για την realme το 5G πρέπει να είναι προσιτό και προσβάσιμο σε όλους τους καταναλωτές, για αυτό η εταιρεία φέρνει την τεχνολογία 5G σε κάθε γκάμα της αγοράς, με το σύνθημα «Όλοι στο 5G» προσφέροντας συσκευές υψηλής ποιότητας αλλά και μεσαίων κατηγοριών. Η εταιρεία στοχεύει να παρουσιάσει τουλάχιστον τέσσερα μοντέλα 5G στις σειρές της, συνεργαζόμενη πάντα με τοπικούς φορείς για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία 5G σε όλους.

Επιδιώκει να γίνει πρωτοπόρος του 5G προσφέροντας μια ευρεία γκάμα προϊόντων με δίκτυο 5G που θα προσφέρουν πραγματική προσβασιμότητα σε αυτήν τη νέα τεχνολογία. Η realme είναι πρόθυμη να ηγηθεί του 5G, ακόμη και τώρα που τα δίκτυα βρίσκονται ακόμη σε φάση δοκιμής, παράγοντας μοντέλα έτοιμα για χρήση μελλοντικά.

Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τις δυνατότητες 5G ακόμη περισσότερο μεταξύ των μοντέλων μας για τους καταναλωτές μας, και όχι να συμπεριλάβουμε αυτήν την καινοτομία σε συγκεκριμένο εύρος τιμών και παλέτας.

Το realme GT, η νεότερη ναυαρχίδα μας που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα, περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για απόδοση αιχμής και πλήρη πρόσβαση στις δυνατότητες που προσφέρει το δίκτυο 5G μαζί με πρόσθετες εντυπωσιακές προδιαγραφές: Ισχυρό επεξεργαστή Snapdragon 888 της Qualcomm, τριπλή Sony Κάμερα για όλους τους τύπους πορτρέτων και ριζοσπαστικό εξωτερικό σχεδιασμό με vegan δέρμα.

Με αυτό το κορυφαίο μοντέλο επιθυμούμε πραγματικά οι καταναλωτές μας να βιώσουν την απόλυτη ταχύτητα, αποδοτικότητα και ακρίβεια που μπορεί να προσφέρει ένα τηλέφωνο.

Η έμφαση της εταιρείας δίνεται στους νέους και συγκεκριμένα στη Γενιά Z. Πρόκειται για μια στρατηγική που προκύπτει από το ομολογουμένως μεγαλύτερο ενδιαφέρον αυτής της γενιάς για τις νέες τεχνολογίες ή αποτελεί κομμάτι της γενικότερης αντίληψης που έχει η realme για την τεχνολογία;

Βασικό μέρος της αποστολής μας ως εταιρεία είναι να επιτρέψουμε στους νέους σε όλο τον κόσμο να αγοράζουν και να έχουν πρόσβαση σε «έξυπνα» προϊόντα, των οποίων η απόδοση δείχνει με συνέπεια νέα άλματα στην καινοτομία, με σχέδιο ικανό να ξεκινήσει μια νέα τάση, και φυσικά όλα τα παραπάνω σε λογικές τιμές. Θα έλεγα λοιπόν ότι ταιριάζει με τη γενική ιδέα της realme για την τεχνολογία, η οποία είναι πως θα πρέπει να είναι προσιτή σε όλους.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024