Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μονή Πετράκη: Ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη στον ιερομόναχο

Μονή Πετράκη: Ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη στον ιερομόναχο

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 37χρονου πρώην ιερομόναχου. Ποια ήταν η πρώτη αντίδρασή του;

Ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του 37χρονου πρώην ιερέα ,ο οποίος πέταξε χθες βιτριόλι σε Μητροπολίτες

«Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό. Ζητώ συγνώμη. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μου» είπε εξερχόμενος της Εισαγγελίας o καθαιρεθείς ιερέας.

Για την πράξη του παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Νωρίτερα σήμερα είχε μεταφερθεί στην Ευελπίδων χωρίς ράσα, καθώς έχει καθαιρεθεί. Το πρωί είχε μεταφερθεί στο Δρομοκαΐτειο όπου ζήτησε να υποβληθεί σε ψυχιατρικές εξετάσεις.

Nα σημειωθεί ότι ο συνήγορος του 37χρονου δηλώνει ότι θα ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης γιατί ο ίδιος επικαλείται σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.

Ο ιερομόναχος που το παρελθόν του κάθε άλλο παρά ταιριάζει στις επιταγές της θρησκείας, ισχυρίζεται ότι ναι μεν είχε μαζί του τα μπουκάλια με βιτριόλι αλλά δεν ήξερε ότι θα προκαλέσει κακό αν πετούσε καυστικό υγρό.

Ο βίος και η πολιτεία του πρώην ιερομόναχου

Στη Βέροια, θυμούνται ακόμη τα όσα έζησαν το τελευταίο διάστημα. Ο 37χρονος κληρικός, πριν από 6 χρόνια έκλεψε, απείλησε και αναστάτωσε ένα ολόκληρο χωριό.

Είναι ο ίδιος που, τον Ιούνιο του 2018, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, συνελήφθη επειδή έκρυβε κάτω από τα ράσα του και μάλιστα στα «απόκρυφά» του 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης.

Και ο ίδιος που, το Μάιο του 2015, προπηλάκισε δημοσιογράφους στον προαύλιο χώρο του ναού, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας.

Η επίθεση σε δημοσιογράφους

Στις 31 Μαΐου 2015, ήταν ο πρωταγωνιστής επεισοδίων στο προαύλιο του ναού σε χωριό της Βέροιας, μετά τη Θεία Λειτουργία. Σε βάρος του, υπήρχαν καταγγελίες για μια σειρά αδικήματα οικονομικής φύσεως και όχι μόνο.

Το διάστημα εκείνο, διέμενε σε σπίτι ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού, δίπλα στην εκκλησία. Όπως ανέφεραν μαρτυρίες, φιλοξενούσε νεαρά αγόρια ως «ποίμνιο».

Στα πρωτοφανή επεισόδια, τον Μάιο του 2015 χρειάστηκε η επέμβαση δύο περιπολικών, για να ηρεμήσει η κατάσταση!

«Πρόλαβα και γλίτωσα» θα εκμυστηρευτεί στην κάμερα του «Live News» η κυρία Φρόσω, η οποία προ διετίας δέχτηκε επίθεση με καδρόνι από τον ιερέα.

«Ερχόταν και κλωτσούσε την πόρτα μου. Τον άκουσα όμως από μακριά, γιατί φώναζε και έβριζε πολύ άσχημα. Λόγια που όχι δεν τα ακούς από ιερέα, από κανέναν άνθρωπο», σημειώνει η ίδια.

Η γυναίκα, που άνοιξε το σπίτι της για να φιλοξενήσει τον 37χρονο όταν είχε πρωτοπάει στο χωριό της, βρέθηκε αντιμέτωπη με το ξέσπασμά του, καθώς ο σύζυγός της ήταν ταμίας της εκκλησίας από όπου, όπως καταγγέλλεται, ο εν λόγω κληρικός έκλεψε σχεδόν 25.000 ευρώ.

«Φώναζε θα σε σκοτώσω και τέτοια και αλλιώτικα. Αλλά εγώ τον είχα φιλοξενήσει όταν είχε πρωτοέρθει, γιατί δεν είχε πού να μείνει», λέει χαρακτηριστικά.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024