Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μονή Πετράκη: Στην Ευελπίδων χωρίς ράσα ο 37χρονος με το βιτριόλι

Μονή Πετράκη: Στην Ευελπίδων χωρίς ράσα ο 37χρονος με το βιτριόλι

Ο 37χρονος δεν φορούσε ράσα καθώς έχει καθαιρεθεί.

Στην Ευελπίδων έφτασε ο 37χρονος ιερέας, δράστης της επίθεσης με βιτριόλι κατά μητροπολιτών τη Μονή Πετράκη, ενώ νωρίτερα είχε μεταφερθεί στο Δρομοκαΐτειο όπου ζήτησε να υποβληθεί σε ψυχιατρικές εξετάσεις.
Ο 37χρονος δεν φορούσε ράσα καθώς έχει καθαιρεθεί. Nα σημειωθεί ότι ο συνήγορος του 37χρονου δηλώνει ότι θα ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης γιατί ο ίδιος επικαλείται σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.

Προσερχόμενος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την πράξη του αλλά δεν απάντησε τίποτα μένοντας αμίλητος.

Νωρίτερα ο ιερέας βρέθηκε για ψυχιατρικές εξετάσεις στο Δρομοκαΐτειο. Ζήτησε ο ίδιος να μεταφερθεί σε μονάδα ψυχικής υγείας καθώς επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα.

«Γιατί διώχνουν εμένα και όχι άλλους;»

«Δεν διώχνουν από την Εκκλησία ιερείς που κάνουν πολύ χειρότερα κι απομακρύνουν εμένα. Θυμηθείτε το βίντεο με άλλον ιερέα που ασελγεί σε νεαρό στην Πλάκα το οποίο είδαμε τον περασμένο Φεβρουάριο»

Όπως αναφέρει ο συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, αυτός ήταν ο μόνιμος ισχυρισμός, μιλώντας σε στελέχη της ΕΛΑΣ, του 37χρονου ιερέα που πραγματοποίησε χθες την επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι μητροπολιτών , του γραμματέα των συνοδικών δικαστηρίων κι άλλων τριών ατόμων.

Ο 37χρονος δράστης δεν φέρεται να μιλούσε για «κακή κρίση» των μητροπολιτών για τα αδικήματα που του καταλογίζονταν (ναρκωτικά, μαστροπεία) ούτε κι αρνείτο ότι τα έπραξε. Όμως εμφανιζόταν οργισμένος με βάση την διαφορετική μεταχείριση που πίστευε ότι είχε με άλλες παρανομίες ανθρώπων της εκκλησίας.

Δικηγόρος ιερομόναχου: Χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας

Ο ισχυρισμός του συνηγόρου του ιερομόναχου συνεχίζει να είναι ότι ο πελάτης του χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας και δεν έχει καταλογισμό για το έγκλημα. Ο μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος, καλούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις του συνηγόρου διερωτήθηκε γιατί «δεν επικαλέστηκαν νευρολογικούς λόγους στην έφεση που είχαν υποβάλλει». Πρόσθεσε, δε, ότι ο ίδιος τον έχει ήδη συγχωρέσει ήδη, από τα βάθη της ψυχής του.

Δύσκολες στιγμές πέρασαν οι μητροπολίτες που δέχτηκαν επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη από τον 37χρονο ιερέα.

Οι Μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως, Γουμενίσσης, Κασσανδρείας, Κηφισίας, Ζακύνθου και Γλυφάδας καθώς και ο αρχιμανδρίτης γραμματέας των συνοδικών δικαστηρίων είναι μεταξύ των θυμάτων του ιερέα που άδειασε πάνω τους δυο μπουκάλια καυστικού υγρού.

Οι μητροπολίτες πήραν εξιτήριο, ωστόσο ο γραμματέας των συνοδικών δικαστηρίων, παρέμεινε για περαιτέρω νοσηλεία.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024