Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκά Νερά: Το παρελθόν ενός καθ’ ομολογίαν δολοφόνου - Τα επιτυχή ψυχολογικά τεστ και τα δώρα στα παιδιά

Γλυκά Νερά: Το παρελθόν ενός καθ’ ομολογίαν δολοφόνου – Τα επιτυχή ψυχολογικά τεστ και τα δώρα στα παιδιά

Με αυτό το αγγελικό πρόσωπο επιλεγόταν πάντα από την εταιρεία ως εκπρόσωπος στις κοινωνικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, λένε χαρακτηριστικά άνθρωποι που γνώριζαν τον συζυγοκτόνο, και ακόμη σαστισμένοι προσπαθούν να καταλάβουν πώς από Άι Βασίλης για τα άλλα παιδάκια έγινε για το δικό του ο φονιάς της μητέρας του.

Το σοκ, η έκπληξη και η οργή όσων γνώριζαν τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, τον συζυγοκτόνο των Γλυκών Νερών, δεν αφορά μόνο το γεγονός της δολοφονίας και του εμπαιγμού της κοινωνίας από τον πιλότο που επί 37 ημέρες υποστήριζε ότι πρόκειται για ληστεία μετά φόνου κάνοντας ανατριχιαστικές περιγραφές της επίθεσης και των ληστών.

Οι «γνωστοί» του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, αφού φιλικές σχέσεις δεν φαίνεται να ανέπτυσε εύκολα, πασχίζουν ακόμη να καταλάβουν πώς έπεσαν «τόσο έξω» για αυτόν τον άνθρωπο που περιέγραφαν ως ορισμό του καλού παιδιού, του σωστού επαγγελματία, του υποδείγματος συζύγου και οικογενειάρχη.

Με αυτό το αγγελικό πρόσωπο επιλεγόταν πάντα από την εταιρεία ως εκπρόσωπος στις κοινωνικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, λένε χαρακτηριστικά και ακόμη σαστισμένοι προσπαθούν να καταλάβουν πώς από Άι Βασίλης για τα άλλα παιδάκια έγινε για το δικό του ο φονιάς της μητέρας του.

«Το καλό παιδί»

«Ένα παιδί ήρεμο, σεβαστικό, ευγενικό, μετρημένο, υπόδειγμα. Γενικά δεν είχε δώσει δικαίωμα σε οποιοδήποτε επίπεδο».

Με αυτά τα λόγια περιγράφουν φίλοι και συνεργάτες τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Στο πρόσωπο του έβλεπαν το κάλο παιδί, που ήταν πάντα ευγενικό και ήρεμο. Η κοινωνική συμπεριφορά του και το παρελθόν του όχι μόνο δεν προϊδέαζαν, αλλά σχεδόν απέκλειαν ότι αυτός ο άνθρωπος θα γίνει δολοφόνος σκοτώνοντας τη σύζυγό του και το σκύλο της οικογένειας, μπροστά στα μάτια του παιδιού του.

«Το τέλειο ζευγάρι»

Ιδανική εικόνα όμως είχε δημιουργήσει και σε ότι αφορά τη σχέση του με την Καρολάιν και την οικογένειά τους μετά τη γέννηση της Λυδίας.

Όπως σημειώνουν άνθρωποι που τον γνώριζαν «από περιγραφές συναδέλφων του ήταν πάρα πολύ αγαπημένοι. Αυτό δείχνανε.

«Μου έχει κάνει εντύπωση πως σκότωσε και τον σκύλο του. Αυτό μου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση απ’ όλα. Γιατί μέσα σε έναν καυγά μπορείς να κάνεις ένα έγκλημα σε έναν άνθρωπο που σου έχει κάνει κάτι, αλλά το ζώο τι φταίει;» λέει συνεργάτης του συζυγοκτόνου.

Αϊ Βασίλης για τα… άλλα παιδιά

Το αγγελικό του πρόσωπο και η ευγένειά του ήταν τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που έκαναν τον προϊστάμενο της εταιρείας του να τον επιλέγει ως εκπρόσωπο τον κοινωνικών εκδηλώσεων.

Στο βίντεο φαίνονται πλάνα, από τη χρονιά που ο 33χρονος συζυγοκτόνος, προσγειώσε το ελικόπτερο για να μοιράσει τα χριστουγεννιάτικα δώρα σε παιδιά στο πλαίσιο φιλανθρωπικής εκδήλωσης.

«Από το 2016 τον γνωρίζω και ανά τακτικά χρονικά διαστήματα τον έβλεπα και φέτος τον είχα δει και πριν το συμβάν είχαμε βρεθεί συμπωματικά σε ένα ραντεβού που είχα στην εταιρεία» προσθέτει ο συνεργάτης του πιλότου.

«Η εικόνα που είχε στις κοινωνικές σχέσεις ήταν άρτια, δηλαδή δεν φαινόταν κάτι. Είχε ένα στιλ πιο μαζεμένο πιθανώς από άλλους αλλά δεν ήταν κάτι που ξένιζε πόσο μάλλον που θα σε ανησυχούσε» περιγράφει ο συνεργάτης του.

Τα επιτυχή ψυχολογικά τεστ

Στοιχείο που προβληματίζει και μάλλον λειτουργεί υπονομευτικά ως προς την υπερασπιστική γραμμή του πιλότου περί κακιάς στιγμής, είναι ότι σε όλα τα ψυχολογικά τεστ που υποβαλλόταν κάθε χρόνο λόγω επαγγέλματος έβγαιναν όλα φυσιολογικά.

Ποτέ δεν είχε δώσει κάποια ένδειξη ψυχολογικής αστάθειας ή εκρήξεις βίας στις αξιολογήσεις του.

«Κάθε χρόνο. Γιατί ο άνθρωπος αυτός πετάει με άλλους ανθρώπους. Έχει στα χέρια του ζωές ανθρώπων, δεν μπορεί να έχει κάποια ψυχολογικά πρόβλημα οποιασδήποτε μορφής και να μπορεί να πετάει με επιβάτες. Νομίζω ότι το πλαίσιο δεν είναι το σωστό. Θα μπορούσανε να είχανε προλάβει κάτι. Αλλά δεν έδειχνε κάτι» εξηγεί συνεργάτης του.

Η παραπάνω φωτογραφία, με ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου 2017, έχει αναρτηθεί στο site της εταιρείας όπου εργαζόταν ο πιλότος, αφορούσε στην παρουσίαση ενός νέου ελικοπτέρου και αναφερόταν πως «ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση της εξέτασης των τριών πιλότων μας από τον εξουσιοδοτημένο εξεταστή των ελικοπτέρων της AIRBUS, είμαστε πολύ χαρούμενοι για τα διαπιστευτήρια των εξαιρετικών επιδόσεων και του επιπέδου εκπαίδευσης που παρέχουμε στους πιλότους μας».

Η αγάπη για το motocross

Με περηφάνια και τη στάση τους σώματός του να δείχνει επιβολή και εξουσία, ο Μπάμπης Αναγνωστοπούλος φωτογραφίζεται το 2014 πάνω στην μηχανή του. Εκτός από τις πτήσεις, η δεύτερη μεγάλη του αγάπη ήταν το motocross. Ο εκπαιδευτής του θυμάται την εντύπωση που του έκανε όταν τον γνώρισε.

«Και να τον βοηθήσω να μπει στο χόμπι και … ουσιαστικά να τον καθοδηγήσω στο πως να ξεκινήσει και να κάνουμε, να πηγαίνουμε και μαζί. Να τον βοηθήσω να γνωρίσει κάποιους ανθρώπους. Είχε βρει μια μοτοσικλέτα, έτσι σχετικά παλιά, την πήραμε να την φτιάξουμε, τον βοήθησα εγώ με κάτι γνωστούς που είχα να πάρει εξοπλισμό για να ξεκινήσει» λέει ο εκπαιδευτής του 32χρονου συζυγοκτόνου.

Ο 32χρονος ασχολήθηκε με το motocross για 3 με 4 χρόνια. Το 2017 γνώρισε την Καρολάιν, ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα και σίγα-σιγά σταμάτησε να ασχολείται με τις μηχανές.

Στο ερώτημα που εύλογα δημιουργείται μήπως σταμάτησε το χόμπυ του λόγω των προβλημάτων με την Καρολάιν στη σχέση τους ή των υποχρεώσεων με το μωρό ο εκπαιδευτης του θα πει:

«Μου είπε ότι είχανε, δεν μου ανέφερε αυτά που έμαθα τώρα ότι είχε αποβολή, κάποια προβλήματα υγείας και αυτά. Δεν είχα εικόνα για αυτά αλλά μου είπε ότι έχει ένα κοριτσάκι και αυτά και είναι πολύ καλά» προσθέτει ο εκπαιδευτής.

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που νιώθω διότι είναι μαζί με απογοήτευση, με λύπη, όλα μαζί, και για την κοπέλα. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω είναι και σοκ και κάτι το οποίο δεν υπήρχε ούτε καν στο πίσω μέρος του μυαλού του δικού μου, ότι μπορούσε ο Μπάμπης να κάνει αυτό το έγκλημα» τονίζει ο ίδιος.

Και το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος εν τέλει είναι αυτός ο άνθρωπος που κατάφερε να ξεγελάσει συγγενείς και φίλους και να αγκαλιάζει με θράσος την πεθέρα του, παρηγορώντας της για την δολοφονία της κόρης της, που ο ίδιος είχε διαπράξει.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024